KNIP, DE KNUTSELKIP
informatie:
praktijkmap
in kleur
212 blz.
opdrachten hebben A4-formaat
instructiebladen/ handleiding en kopieerbladen
auteur: Ruth Verstraeten
illustrator: Jef Goedemť
bijlagen:
Inhoudsopgave
Knip, de knutselkip voorbeeldpagina feest
Knip, de knutselkip voorbeeldpagina Halloween
 
Praktijkmap met 101 Originele knutselopdrachten!
Knip, de knutselkip is een knutselmap voor de hele school. De gebruikte materialen zijn kindvriendelijk, veilig te verwerken, makkelijk te vinden en goedkoop. Ook materialen uit de natuur en gerecyclede materialen komen volop aan bod.
Alles is netjes ondergebracht in thema’s, die grotendeels het schooljaar volgen maar voldoende ruimte laten om vrij opdrachten te kiezen.

Met uiteenlopende knutselwerken: kriebelkevers van oude tijdschriften, een zwerfauto van een schoenendoos, hippe kippen van verschillende soorten papier, een totempaal van wc-rollen en nog 97 andere knutselopdrachten.

Voor welke leerlingen is de map geschikt?
De knutselopdrachten zijn geschikt voor leerlingen van groep 4 t/m 8. Knip, de knutselkip is het vervolg op Plak, de knutselslak.

Waaruit bestaat Knip, de knutselkip?
De praktijkmap bestaat uit:

  • Handleiding: volledig in kleur, met duidelijke instructie voor benodigdheden en werkwijze. Elke knutselopdracht is voorzien van 1 of meerdere foto's van knutselwerken gemaakt door kinderen. Daarnaast wordt het blad nog meer opgevrolijkt met een illustratie van Knip, de knutselkip.
    Met knutselopdrachten aan de hand van de thema's halloween, kerst, lente, zomer, moederdag en vaderdag, just for fun, feest, herfst en valentijn.
  • Kopieerbladen met 101 geïllustreerde knutselinstructies.

Proces van creatieve vakken
Bij creatieve vakken is het proces van groot belang. Kinderen leven zich niet alleen creatief uit, maar verwerven een aantal vaardigheden en attitudes die de persoonlijkheidsontwikkeling ten goede komen. In het kader van de talentontwikkeling is het zeer belangrijk dat kinderen alle kansen krijgen om dit aspect van hun creatieve mogelijkheden te ontwikkelen.

Alle knutselopdrachten getest in de praktijk
Op deze visie speelt deze knutselmap volop in: de opdrachten zijn uitgetest en uitvoerbaar. Ze zijn origineel en uitnodigend, zodat elk kind er een uitdaging in ziet. Naast een korte beschrijving van de werkwijze zit er bij elke opdracht een uitgetekend stappenplan. Er worden alternatieve materialen en werkwijzen aangeboden, zodat elk kind creatief kan zijn omdat het eindresultaat niet van tevoren echt vaststaat. Ieder kind kan een behoorlijk resultaat bereiken en trots zijn op zijn of haar knutselwerk.

Dankzij de ruime keuze zal het voor de leerkracht niet moeilijk zijn de opdrachten te integreren in de creatieve vakken en te laten aansluiten bij de andere leergebieden.


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
ABI9797890599327641Knip, de Knutselkip€ 49,50

Kerndoelenverantwoording:

54 De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.
55 De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
CreaReeksCreaReeks

lees meer Lees Meer
OrigamiOrigami

lees meer Lees Meer
Maak & SpeelMaak & Speel

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan