IN BEWEGING - LEES & WEET MEER
informatie:
in kleur
met veel fotomateriaal
hardcover
32 blz.
incl. woordenlijst
bijlagen:
Voorbeeld werkblad Info+
Voorbeeld werkblad met antwoorden Info+
 

Gezond bewegen

De serie In Beweging laat leerlingen kennis maken met allerlei eenvoudige oefeningen die ze op school of thuis kunt doen. Hierdoor worden ze leniger, sneller en sterker. Leerlingen lezen hoe belangrijk het is dat zij fit zijn en zich fit voelen. Ieder boek richt zich op een ander onderdeel van bewegen. In kaders staan uitdagingen die leerlingen aanmoedigen om actief te worden zoals achteruit rennen of als een ooievaar op één been staan. 

In deze serie zijn de volgende titels opgenomen:

 • Coördinatie
 • Kracht
 • Lenigheid
 • Snelheid
 • Uithoudingsvermogen

Voorbeeldbladzijden uit In Beweging:

 

De leesserie Lees & weet meer:
In Beweging maakt deel uit van de Lees & weet meer leesserie:

 • Voor lezers van 9/ 10 jaar
 • Voor verdieping bij voorbereiding op een spreekbeurt/ werkstuk
 • Tekst / beeld = 50/ 50
 • Handzaam formaat (20 x 18 cm) met harde kaft
 • Incl. woordenlijst, tips en online (te printen) lesmateriaal
 • Aantal boeken gaat in op moeilijk bespreekbare onderwerpen
 • Alle titels zijn Corona-leesboeken

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Lees en weet meer-boeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Lees en weet meer een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

Info+: gerichte oefening op het gebied van woordenschat 
Bij de leesseries van Lees en weet meer heeft u ook toegang tot Info+. Dit zijn printbare verwerkingsbladen voor uw leerlingen. Leuke en gerichte oefening op het gebied van woordenschat, mét 1-op-1-antwoordbladen. De verwerking bij een boekje beslaat max. 2 A4. Een voorbeeld van een werk- en antwoordblad bij het leesboekje (uit de serie Ruimte Verkenner van Mijn eerste docuboek), vindt u rechts, naast de serieafbeelding.

 
Download uw Info+ materialen
U heeft toegang tot het extra Info+-lesmateriaal bij aanschaf van een serie en/of losse uitgaven. Alle Info+ verwerkingsbladen staan op een aparte pagina. Klik hier, zoek het Info+ bestand wat bij uw serie hoort, download het bestand en u kunt vervolgens de bladen naar keuze printen.
 
 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
LWM04KBIn Beweging Info+ kopieerboek€ 9,50

Kerndoelenverantwoording:

9 De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
34 De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.
57 De leerlingen leren op een verantwoorde manier deelnemen aan de omringende bewegingscultuur en leren de hoofdbeginselen van de belangrijkste bewegings- en spelvormen ervaren en uitvoeren.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
Wat weet jij van...Wat weet jij van...

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan