DE WERELD IN EEN DOOS
informatie:
in kleur
A4-formaat
200 blz.
bijlagen:
Inhoudsopgave map 1
Inhoudsopgave map 2
 
Kleuters op ontdekkingstocht in de wereld van natuur en techniek
De praktijkmappen van De wereld in een doos bevatten een grote verzameling suggesties voor het werken met ontdekkingsdozen. Een ontdekkingsdoos is een doos waarmee de leerlingen op hun eigen manier kunnen experimenteren, in de volgorde die ze zelf bepalen. Ontdekkingsdozen zijn een werkvorm die inspeelt op de nieuwsgierigheid van kleuters en op hun drang om te ontdekken.
Door het werken met de dozen verwerven de kinderen spelenderwijs inzicht in de wereld om hen heen. In elke doos ontdekken de kinderen een andere wereld!
De wereld in een doos omvat zelf geen complete dozen, maar biedt wel handreikingen voor het zelf samenstellen van dozen. De benodigde materialen zijn duidelijk aangegeven en gemakkelijk te verzamelen.

Voor wie zijn deze praktijkmappen geschikt?
De wereld in een doos is geschikt voor kleuterleerkrachten en hun leerlingen.
Het materiaal dekt de volledige kleuterbouw. Alle onderwerpen zijn met het oog daarop voorzien van een niveau-aanduiding:

  • Niveau 1: voor leerlingen van 2,5 tot 3,5 jaar
  • Niveau 2: voor leerlingen van 3,5 tot 4,5 jaar
  • Niveau 3: voor leerlingen van 4,5 tot 6 jaar

De mappen bieden aanknopingspunten voor individualisering, differentiatie en zelfstandig werken. Bij elk onderwerp volgen uitgebreide suggesties voor activiteiten. Ook is gekeken naar de haalbaarheid van de verwerking in alle kleuterklassen.

Welke leerinhouden komen aan bod in De wereld in een doos?
De uitgave bestaat uit twee praktijkmappen: 

  • De wereld in een doos 1
    Thema's: Aap me na; Potten; Dozen en hun deksel; Sloten; Schoen bij schoen; Rinkel tinkel; Wegen; Spiegels; Dobbelstenen-tel-spel; Magneten: wat trekt aan?; Magneten: de doorzichtige pot; Magneten: een bootje; Magneten: trekken en schuiven; Rira-rijmelarij
  • De wereld in een doos 2
    Thema's: Speurdoos; Potje open, potje toe; Wriemelhanden; Snuffeldoos; Doppen; Knopen; Vouwdoos; Tangram; Elektriciteit; Drijven en zinken; Toverdruppels; Bubbelbellen; Knipperdeknip

De thema's zijn gespreid is over de verschillende leergebieden, met een accent op natuur en techniek. Voor elke ontdekkingsdoos is aangegeven bij welke leergebieden deze aansluit. Elke opdracht is gekaderd binnen de ontwikkelingsdoelen.
De thema's zijn voorzien van verhelderende tekeningen en stappenplannen. Illustratieve foto’s geven duidelijk aan hoe er kan worden gewerkt.

Voorbeeldbladzijden uit De wereld in een doos 1 (klik op de afbeelding voor een vergroting):

Voorbeeldbladzijden uit De wereld in een doos 2 (klik op de afbeelding voor een vergroting):


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
Klaar voor de start - beginnende gecijferdheidKlaar voor de start - beginnende gecijferdheid

lees meer Lees Meer
BasismappenBasismappen

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan