WAT ZIJN... - MIJN EERSTE DOCUBOEK
informatie:
in kleur
met veel fotomateriaal
hardcover
32 blz. per deel
incl. woordenlijst
bijlagen:
Voorbeeld info+
 
Leesserie over aardrijkskundige verschijnselen op het land en in zee
De boeken in de leesserie Wat zijn... gaan in op verschillende aardrijkskundige verschijnselen. Beschreven wordt wat het verschijnsel is, hoe het te maken heeft met weer en klimaat en hoe het op een kaart kan worden getekend, met behulp van kleuren en symbolen. Over o.a. eilanden, rivieren, oceanen en vulkanen.

Wat zijn... =  Mijn Eerste Docuboek
Wat zijn... maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt nu al meer dan 175 boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. Er zijn nu bijna 30 verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Mijn eerste docuboek leesseries:

  • Voor beginnende lezers, 7 - 8 jaar
  • Honderden boeken: zeer grote variatie in onderwerpen
  • Tekst / beeld = 50/ 50
  • Handzaam formaat (22,5 x 20 cm) met harde kaft
  • Eigentijds beeldmateriaal
  • Incl. woordenlijst, tips en online (te printen) lesmateriaal rond woordenschat

Waaruit bestaat deze leesserie:
De serie bevat de volgende titels:

-Bergen
Hoe ontstaan bergen? Wat zijn vulkanen? Wat is de hoogste berg? Een informatief boek over het ontstaan van bergen, de verschillende soorten die er bestaan en hoe je ervoor zorgt dat je niet verdwaalt in de bergen.

-Bossen
Waarom hebben dennenbomen speciale bladeren? Hoe lang doet een boom er over om te groeien? Waar groeien de hoogste bomen? Aan de hand van mooie en indrukwekkende foto's komenn leerlingen een hoop te weten over de verschillende soorten bossen.

-Eilanden
Wat is een eiland en leven er mensen op deze stukken land? Hoe ontstaat een eiland? Naast antwoorden op deze vragen kunnen leerlingen nog veel meer leren over eilanden. Zo komen ook de dierlijke bewoners van eilanden aan bod.

-Koraalriffen
Waardoor is een koraalrif zo mooi van kleur? Welke dieren leven er rond deze riffen? Wat is het grootste koraalrif? Dit boek bevat onder andere uitleg over wat koraalriffen zijn, welke verschillende soorten riffen er zijn en wat voor invloed mensen en dieren hebben op hun bestaan.

-Rivieren
Waar beginnen rivieren? Hoe heten de bochten in een rivier? Wat is de langste rivier die er bestaat? Een boek vol informatie over rivieren en over hoe deze gebruikt worden door mensen. Ook wordt getoond hoe rivieren op kaarten zijn weergeven.

-Vulkanen
Wat is een vulkaan en wat gebeurt er als deze uitbarst? Wat is magma en hoe verandert dit in lava? Naast antwoorden op deze vragen wordt er nog veel meer verteld over de werking en kracht van vulkanen.

-Woestijnen
Wat zijn woestijnen? Wat is een luchtspiegeling? Wat is de grootste woestijn? Antwoorden op deze vragen en nog meer informatie over deze extreem droge gebieden kunnen leerlingen vinden in dit boek.

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen in groep 4/5 om zélf te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

Info+: gerichte oefening op het gebied van woordenschat
Bij de leesseries van Mijn Eerste Docuboek heeft u ook toegang tot Info+. Dit zijn printbare verwerkingsbladen voor uw leerlingen. Leuke en gerichte oefening op het gebied van woordenschat, mét 1-op-1-antwoordbladen. De verwerking bij een boekje beslaat max. 2 A4.
Een voorbeeld van een werkbladen vindt u rechts, naast de serieafbeelding (uit de serie Het leven van een... van Mijn eerste docuboek).

 
Download uw Info+ materialen
U heeft toegang tot het extra Info+-lesmateriaal bij aanschaf van een serie en/of losse uitgaven. Alle Info+ verwerkingsbladen staan op een aparte pagina. Klik hier, zoek het Info+ bestand wat bij uw serie hoort, download het bestand en u kunt vervolgens de bladen naar keuze printen.
 
 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
MED04Wat zijn... - Mijn eerste docuboek, serie 7 dln.€ 60,00
MED1209789055661138Rivieren - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1219789055661145Bergen - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1229789055661039Woestijnen - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1239789054955405Koraalriffen - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1249789054955399Vulkanen - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1259789054955481Eilanden - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1279789055661046Bossen - Mijn eerste docuboek€ 12,00

Kerndoelenverantwoording:

4 De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
9 De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
49 De leerlingen leren over de mondiale ruimtelijke spreiding van bevolkingsconcentraties en godsdiensten, van klimaten, energiebronnen en van natuurlandschappen zoals vulkanen, woestijnen, tropische regenwouden, hooggebergten en rivieren.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
ABCDE-TWEEABCDE-TWEE

lees meer Lees Meer
Mijn eerste docuboekMijn eerste docuboek

lees meer Lees Meer
Landschappen - PrikbordLandschappen - Prikbord

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan