PENGUINS ON ICE
informatie:
Leerspel
60 verschillende spelopdrachten
vanaf 9 jaar
bijlagen:
Voorbeeld opdrachtkaarten groep 5-8
 
Penguins on ice: supercool denkspel
Penguins on ice oefent op een coole manier ruimtelijk inzicht en logisch denken. De vijf puzzelstukken in het spel (vijf ijsschotsen mét pinguïns!) moeten samen op het spelbord passen. De stukken kunnen van vorm veranderen waardoor andere geometrische vormen ontstaan. Leerlingen vinden op deze manier zelfstandig of in tweetallen uit hoe de pinguïns op de juiste plaats passen.

Hoe werkt Penguins on ice?
Aan het begin van het spel kiest de leerling een opdracht. Op de opdracht staat een afbeelding van het spelersbord en de plaats van de pinguïns en / of de geometrische vormen. De leerling moet ervoor zorgen dat de pinguïns op de afbeelding op de juiste plaats op het speelbord terecht komen. Dat begint eenvoudig: de vormen van de puzzelstukken staan op de opdrachten. In de moeilijke opgaven staan alleen de pinguïns aangegeven op het bord en moet de leerling zelf uitpuzzelen met welke geometrische vormen hij de pinguïns op de juiste plek op het bord krijgt. Spelplezier gegarandeerd!

Waaruit bestaat Penguins on ice?
Penguins on ice bestaat uit:

  • Kunststof speelbord
  • 5 Kunststof ijsschotsen/ geometrische vormen
  • Handleiding
  • Boekje met 60 speluitdagingen (incl. oplossingen)
  • 4 Niveaus

Voor welke leerlingen is Penguins on ice geschikt?
Het spel is in het bijzonder geschikt voor (hoog)begaafde leerlingen vanaf groep 5.
Voor 1 of 2 spelers.

Penguins on ice daagt slimme leerlingen uit in:

  • logisch denken
  • visueel en ruimtelijk inzicht
  • strategisch spelen

Hoogbegaafdheidsspecialist Lilian van der Poel heeft bij dit spel speciale lessuggesties ontwikkeld. Het spel heeft een logische opbouw in moeilijkheidsgraad. In de handleiding wordt aangegeven dat het spel geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar. Het is zeker het proberen waard, maar houd in het achterhoofd dat het een pittig spel is. De eerste 15 opgaven zijn relatief eenvoudig. Bedenk welke vaardigheid je de leerling wilt laten trainen en pas de opdracht daarop aan. Leg de leerlingen uit welk doel je beoogt met het spel. Naast het trainen van doorzettingsvermogen, inzet, ruimtelijk inzicht, grenzen verleggen, concentreren, strategieën ontwikkelen, samenwerken, zelfstandig werken en leren om fouten te maken, biedt dit spel doelen op de volgende vakgebieden: taalvaardigheid, rekenen, natuur en omgeving.


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
DSP095414301515203Penguins on Ice€ 22,99

Kerndoelenverantwoording:

0 Leergebiedoverstijgend: Deze uitgave is gericht op het ontwikkelen van algemene vaardigheden. Bij deze uitgave kan het zijn dat er geen specifiek leergebied wordt aangegeven. Deze uitgave is bijvoorbeeld gericht op het zelfbeeld, zintuiglijke en motorische mogelijkheden, omgaan met beperkingen, omgaan met hulpmiddelen of nieuwe media.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
STER Pakketten hoogbegaafdheidSTER Pakketten hoogbegaafdheid

lees meer Lees Meer
Denkspellenpakket voor (hoog)begaafde leerlingenDenkspellenpakket voor (hoog)begaafde leerlingen

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan