DENKSPELLENPAKKET VOOR (HOOG)BEGAAFDE LEERLINGEN
informatie:
spellenpakketten voor hoogbegaafde leerlingen
extra opdrachtkaarten
bijlagen:
Denkspelkaarten 1-4 - Bunny Boo
Denkspelkaarten 1-4 - Camelot Jr.
Denkspelkaarten 1-4 - Colour Code
Denkspelkaarten 1-4 - Dinosaurs
Denkspelkaarten 1-4 - Drie kleine biggetjes
Denkspelkaarten 1-4 - Hide and Seek
Denkspelkaarten 1-4 - Marble Monster
Denkspelkaarten 1-4 - Trucky
Denkspelkaarten 5-8 - Antivirus
Denkspelkaarten 5-8 - Penguins on Ice
Denkspelkaarten 5-8 - Roadblock
Denkspelkaarten 5-8 - Tilt
Denkspelkaarten 5-8 - Toppletree
 

Strategische denkspellen voor hoogbegaafde leerlingen

Denkspellen staan voor: tactisch spelen, logisch nadenken, slim inzetten. Bovendien bieden de Denkspellenpakketten naast stevige mentale uitdagingen ook heel veel spelplezier! 

Voor wie zijn de Denkspellenpakketten geschikt?
De Denkspellenpakketten zijn speciaal samengesteld voor meer- en hoogbegaafde leerlingen op de basisschool.

Denkspellenpakketten dagen leerlingen uit in:

 • logisch denken
 • ruimtelijk inzicht
 • strategisch spelen
 • ... en leren leren!

Waaruit bestaan de Denkspellenpakketten?
Er zijn twee Denkspellenpakketten. Het Denkspellenpakket groep 1-4 en Denkspellenpakket groep 5-8 bevatten 8 en resp. 6 spellen. Bij de Denkspelpakketten kunt u de denkspelkaarten downloaden (rechtsboven op deze pagina). Deze Denkspelkaarten bieden extra opdrachten en uitdaging bij de spellenpakketten. De kaarten zijn ontwikkeld door hoogbegaafdheidspecialist Lilian van der Poel.

Denkspellenpakket groep 1-4:

 • Colour Code 
  Leerlingen kiezen een van de 100 afbeeldingen en bouwen deze na met behulp van twee of meerdere kunststof vierkanten met geometrische vormen. Het lijkt een eenvoudig spel, maar is soms lastiger dan het lijkt! Dit leerspel biedt veel uitdaging met de vier verschillende niveaus: starter, junior, expert en master. Per niveau zijn er 25 uitdagingen. En steeds moet er laag voor laag gecheckt worden of de uiteindelijke afbeelding klopt.
 • Trucky 3 
  Trucky 3 bestaat uit 3 vrolijke vrachtwagens. Leerlingen helpen de vrachtwagens op weg naar hun volgende bestemming. Ze moeten ervoor zorgen dat de vracht, die bestaat uit geometrische vormen, precies past in de laadruimtes van de vrachtwagens. Trucky 3 is een echt leerspel: het combineert speelgoed met het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht.
 • Dinosaurs: Mystic Islands
  Hoe zorg je ervoor dat de vleesetende dinosaurussen niet de plantenetende dinosaurussen opeten? Lukt het om de dinosaurussen op aparte eilanden te plaatsen?
 • Jumpin
  Kan jij de konijntjes helpen naar veiligheid te springen. Gebruik andere konijnen, paddestoelen en zelfs de vossen om ervoor te kunnen zorgen dat de konijnen in hun hol kunnen verstoppen. Met 60 verschillende uitdagingen.
 • Camelot Jr
  Bouw een route, zodat de ridder en prinses bij elkaar kunnen komen. In deze puzzel worden logica, ruimtelijk inzicht en fijne mortoriek gecombineerd.
 • Bunny Boo 
  Tover een konijn tevoorschijn! Kijkt het konijn door het ronde gat of door de ster? Zit het op het rode, gele of blauwe blok? Met dit spel kunnen jonge kinderen oefenen met ruimtelijk inzicht. 
 • Drie kleine biggetjes 
  Ontdek hoe de biggetjes in hun huis passen en hoe ze door het raam naar buiten kunnen kijken. Help de drie biggetjes bij het bouwen van hun huis. Hoe zorg je ervoor dat ze buiten kunnen spelen en kan je de biggetjes helpen als de boze wolf in de buurt komt?
 • Hide and Seek Jungle 
  Kijk uit wat je doet tijdens deze safari! Dit spel oefent logisch denken, strategisch plannen en ruimtelijk inzicht

Denkspellenpakket groep 5-8: (Let op: dit pakket bestaat uit 6 spellen)

 • Walls & Warriors
  Hou je hoofd erbij in dit spannende denkspel waarin je je kasteel moet beschermen. Kan jij de muren op het spelbord zo plaatsen dat de lauwe ridders binnenin het kasteel zitten en de rode buiten blijven? Ontdek Walls & Warriors met 80 opdrachten met stijgende moeilijkheidsgraad.
 • Penguins on ice
  Penguins on ice oefent op een coole manier ruimtelijk inzicht en logisch denken. De vijf puzzelstukken in het spel (vijf ijsschotsen mét pinguïns!) moeten samen op het spelbord passen. De vijf puzzelstukken kunnen van vorm veranderen waardoor andere geometrische vormen ontstaan. Leerlingen vinden op deze manier zelfstandig of in tweetallen uit hoe de pinguïns op de juiste plaats passen.
 • Roadblock 
  Blokkeer de rode auto, voor je hersens blokkeren! Met Roadblock oefen je logisch denken, strategisch inzicht en visueel en ruimtelijk inzicht.
 • Anti-virus 
  Laat je immuunsysteem werken en verwijder het virus voordat het zich kan vermenigvuldigen. Anti-Virusis een schuifpuzzel. De puzzelstukken kunnen diagonaal en groepsgewijs verschoven worden. Anti-Virusis een logische puzzel. Leerlingen oefenen zo logisch denken, strategisch plannen en visuele en ruimtelijk inzicht
 • Quadrillion
  Leg de 4 magnetische spelbordjes tegen elkaar, zodat je één groot spelbord hebt. Plaats de 12 kleurrijke puzzelstukken op het spelbord. Je mag de puzzelstukjes niet plaatsen op de zwarte en witte stippen. Elk van de ontelbare opdrachten heeft meerdere oplossingen. Maar kan jij er één vinden?

 • Atlantis Escape
  Plaats de torens en trappen op het spelbord om een ontsnappingsroute te krijgen. Atlantis Escape stimuleert verschillende cognitieve vaardigheden en is bedoelt voor 1 speler.
  Let op: voor dit spel zijn géén Denkspelkaart beschikbaar!

 

 

 


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
DSP60Denkspellenpakket groep 1-4€ 175,00
DSP61Denkspellenpakket groep 5-8€ 109,95

Kerndoelenverantwoording:

0 Leergebiedoverstijgend: Deze uitgave is gericht op het ontwikkelen van algemene vaardigheden. Bij deze uitgave kan het zijn dat er geen specifiek leergebied wordt aangegeven. Deze uitgave is bijvoorbeeld gericht op het zelfbeeld, zintuiglijke en motorische mogelijkheden, omgaan met beperkingen, omgaan met hulpmiddelen of nieuwe media.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
Sterrenwerk RekenenSterrenwerk Rekenen

lees meer Lees Meer
STER Pakketten hoogbegaafdheidSTER Pakketten hoogbegaafdheid

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan