COLOUR CODE
informatie:
Leerspel
18 kunststof vierkanten met geometrische vormen
100 verschillende opdrachten
groep 1/2
bijlagen:
Voorbeeld opdrachtkaarten groep 1-4
 
100 Uitdagende puzzels met geometrische vormen
Colour Code traint op een speelse manier ruimtelijk inzicht, visuele waarneming en logisch denken. Leerlingen kiezen een van de 100 afbeeldingen en bouwen deze na met behulp van twee of meerdere kunststof vierkanten met geometrische vormen.

Het lijkt een eenvoudig spel, maar is soms lastiger dan het lijkt! Dit leerspel biedt veel uitdaging met de vier verschillende niveaus: starter, junior, expert en master. Per niveau zijn er 25 uitdagingen. En steeds moet er laag voor laag gecheckt worden of de uiteindelijke afbeelding klopt.

Waaruit bestaat Colour Code?
Colour Code bestaat uit:

  • Een ringbandboekje met 100 Colour Code opdrachten
  • 18 Kunststof vierkanten met verschillende geometrische vormen en kleuren
  • Plaatjeshouder
  • Inclusief antwoorden

Voor welke leerlingen is Colour Code geschikt?
Het spel is in het bijzonder geschikt voor hoogbegaafde leerlingen in groep 1 en 2. Eventueel ook inzetbaar voor leerlingen in groep 3 en 4. De hogere niveaus zijn pittig! 
Voor 1 of 2 spelers.

Colour Code daagt slimme kleuters echt uit in:

  • logisch denken
  • strategisch plannen
  • ruimtelijk inzicht en visuele waarneming

Hoogbegaafdheidsspecialist Lilian van der Poel heeft bij dit spel speciale lessuggesties ontwikkeld. Het spel heeft een logische opbouw in moeilijkheidsgraad, te beginnen met Starter, Junior, Expert en Master. Het spel is te gebruiken vanaf de kleuters tot en met groep 8! Bedenk welke vaardigheid je de leerling wilt laten trainen en pas de opdracht daarop aan. Leg de leerlingen uit welk doel je beoogt met het spel. Naast het trainen van doorzettingsvermogen, inzet, ruimtelijk inzicht, grenzen verleggen, concentreren, strategieën ontwikkelen, samenwerken, zelfstandig werken en leren om fouten te maken, biedt dit spel doelen op de volgende vakgebieden: taalvaardigheid, ordenen en rekenen, geheugen trainen, motoriek.


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
DSP025414301513476Colour Code€ 22,99

Kerndoelenverantwoording:

0 Leergebiedoverstijgend: Deze uitgave is gericht op het ontwikkelen van algemene vaardigheden. Bij deze uitgave kan het zijn dat er geen specifiek leergebied wordt aangegeven. Deze uitgave is bijvoorbeeld gericht op het zelfbeeld, zintuiglijke en motorische mogelijkheden, omgaan met beperkingen, omgaan met hulpmiddelen of nieuwe media.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
QUIZ IT! JuniorQUIZ IT! Junior

lees meer Lees Meer
Mathelli rekenspellenMathelli rekenspellen

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan