NIEUWSFLITS
informatie:
4-delige serie
per boek vier niveaus
bundeling nieuwsteksten
met oefeningen woordenschat
met oefeningen tekstbegrip
met oefeningen leesstrategie
60 pagina’s per oefenboek
zw/wi
incl. antwoorden
bijlagen:
Onderwerpen en data van de teksten
Voorbeelden niveaus en antwoorden Woordenschat
 
Nieuwsflits: nieuwsteksten mét gerichte extra oefening
Nieuwsflits biedt aan de hand van boeiende nieuwsteksten gerichte extra oefening voor vier belangrijke pijlers van (begrijpend) lezen. Met woordenschatoefening wordt het begrijpen van teksten makkelijker, daarom is er het oefenboek Nieuwsflits Woordenschat. Om gerichte oefening in tekstbegrip aan te bieden zijn er de oefenboeken Nieuwsflits Tekstbegrip en Nieuwsflits Tekstbegrip Extra. Deze Extra variant biedt ook oefening met cloze-teksten (ook wel gatenteksten)! Ook is er Nieuwsflits Leesstrategie, zodat leerlingen wennen aan en oefenen met verschillende leesstrategieën. Bij de teksten in het oefenboek Leesstrategie gaan de leerlingen genietend lezen, verkennend  lezen, zoekend lezen, intensief lezen, kritisch lezen en studerend lezen.

Voor welke leerlingen is Nieuwsflits geschikt?
Nieuwsflits is geschikt voor leerlingen vanaf groep 5 van het basisonderwijs. De niveaus van de boeiendste nieuwsteksten van het afgelopen jaar zijn oplopend van ** naar ***** geselecteerd en gebundeld. Dit betekent dat de teksten met ** een technisch- en begrijpend leesniveau rond AVI-M5 hebben, de teksten met *** rond AVI-M6, de teksten met **** rond AVI-M7, en de teksten met ***** AVI-PLUS.

In schema:*****


Nieuwsteksten op AVI-PLUS


Leverbaar


****


Nieuwsteksten op AVI-M7


Leverbaar


***


Nieuwsteksten op AVI-M6


Leverbaar


**


Nieuwsteksten op AVI-M5


LeverbaarWaaruit bestaat Nieuwsflits?
Nieuwsflits bestaat uit vier overzichtelijke oefenboeken, waarbij met tabs wordt aangegeven in welk niveau gewerkt wordt. Achterin zitten tevens de antwoorden (overdwars weergegeven), zodat leerlingen de gemaakte opdrachten uit het oefenboek (in een speciaal Nieuwsflits-schrift bijvoorbeeld) ook gemakkelijk zelf kunnen nakijken. In ieder boek zitten per niveau zes teksten met opdrachtbladen. Dit betekent 24 nieuwsteksten met gevarieerde oefeningen per boek! Gemakkelijk differentiëren dus!

Boeiende nieuwsteksten als rode draad
Nieuwsflits laat uw leerlingen oefenen met woord- en zinsbouw in Nieuwsflits Woordenschat, laat uw leerlingen oefenen met open en meerkeuze-vragen in Nieuwsflits Tekstbegrip, laat uw leerlingen daarnaast ook oefenen met cito-achtige cloze-teksten in Nieuwsflits Tekstbegrip Extra, en besteed aandacht aan oefening in zes leesstrategieën in Nieuwsflits Leesstrategie. In de pdf Onderwerpen en data van de teksten kunt u zien welke onderwerpen per niveau zijn gekozen en waar in het jaar deze tekst is geschreven. Oud nieuws? Een nieuwstekst blijft altijd interessant! Maak van oud nieuws een nieuwe oefening!

Voor deze uitgave zijn er ook speciale sets voor een hele school of voor een IB’er of RT’er te bestellen!


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
NFL01Nieuwsflits Woordenschat - oefenboek 5 ex.€ 37,50
NFL02Nieuwsflits Tekstbegrip - oefenboek 5 ex.€ 37,50
NFL03Nieuwsflits Tekstbegrip Extra - oefenboek 5 ex.€ 37,50
NFL04Nieuwsflits Leesstrategie - oefenboek 5 ex.€ 37,50
NFL91Nieuwsflits Woordenschat - oefenboek 1 ex.€ 14,50
NFL92Nieuwsflits Tekstbegrip - oefenboek 1 ex.€ 14,50
NFL93Nieuwsflits Tekstbegrip Extra - oefenboek 1 ex.€ 14,50
NFL94Nieuwsflits Leesstrategie - oefenboek 1 ex.€ 14,50
NFL51Nieuwsflits - ib/rt set, 4 x1ex.€ 47,50
NFL50Nieuwsflits - startset 4x5 ex.€ 149,00

Kerndoelenverantwoording:

4 De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
6 De leerlingen leren informatie en meningen te ordenen bij het lezen van school- en studieteksten en andere instructieve teksten, en bij systematisch geordende bronnen, waaronder digitale bronnen.
9 De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
ABCDE citotrainingABCDE citotraining

lees meer Lees Meer
ABCDE... Ik begrijp het!ABCDE... Ik begrijp het!

lees meer Lees Meer
Lees & weet meerLees & weet meer

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan