DIT IS ELEKTRICITEIT! - LEES & WEET MEER
informatie:
in kleur
met veel fotomateriaal
hardcover
32 blz.
incl. woordenlijst
bijlagen:
Voorbeeld werkblad Info+
Voorbeeld werkblad met antwoorden Info+
 

Wat is elektriciteit?

Boeken in de serie Dit is Elektriciteit! willen je nieuwsgierig maken naar allerlei onderwerpen rond het thema elektriciteit. Waarvoor gebruiken we geleiders en isolatoren? Hoe werkt een stroomkring? Welke verschillende typen batterijen zijn er? Deze serie is tot stand gekomen tussen een schrijver (Chris Oxlade) en een elektricien (Terence Alexander).

De serie bevat de volgende titels:

 • Batterijen
 • Een stroomkring maken
 • Elektriciteit gebruiken
 • Geleiders en isolatoren

Voorbeeldbladzijden uit Elektriciteit gebruiken:

 

De leesserie Lees & weet meer:
Dit is Elektriciteit! maakt deel uit van de Lees & weet meer leesserie:

 • Voor lezers van 9/ 10 jaar
 • Voor verdieping bij voorbereiding op een spreekbeurt/ werkstuk
 • Tekst / beeld = 50/ 50
 • Handzaam formaat (20 x 18 cm) met harde kaft
 • Incl. woordenlijst, tips en online (te printen) lesmateriaal
 • Aantal boeken gaat in op moeilijk bespreekbare onderwerpen
 • Alle titels zijn Corona-leesboeken

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Lees en weet meer-boeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Lees en weet meer een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

Info+: gerichte oefening op het gebied van woordenschat 
Bij de leesseries van Lees en weet meer heeft u ook toegang tot Info+. Dit zijn printbare verwerkingsbladen voor uw leerlingen. Leuke en gerichte oefening op het gebied van woordenschat, mét 1-op-1-antwoordbladen. De verwerking bij een boekje beslaat max. 2 A4. Een voorbeeld van een werk- en antwoordblad bij het leesboekje (uit de serie Ruimte Verkenner van Mijn eerste docuboek), vindt u rechts, naast de serieafbeelding.

 
Download uw Info+ materialen
U heeft toegang tot het extra Info+-lesmateriaal bij aanschaf van een serie en/of losse uitgaven. Alle Info+ verwerkingsbladen staan op een aparte pagina. Klik hier, zoek het Info+ bestand wat bij uw serie hoort, download het bestand en u kunt vervolgens de bladen naar keuze printen.
 
 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
LWM06KBDit is Elektriciteit! Info+ kopieerboek€ 9,50

Kerndoelenverantwoording:

4 De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
9 De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
42 De leerlingen leren onderzoek doen aan materialen en natuurkundige verschijnselen, zoals licht, geluid, elektriciteit, kracht, magnetisme en temperatuur.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
Sterrenwerk TechniekSterrenwerk Techniek

lees meer Lees Meer
Lees & weet meerLees & weet meer

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan