REKENKAARTEN TAFELS TOT 12
informatie:
set van 66 werkkaarten op a5-liggend formaat
in kleur
groep 4/5
gelamineerd
incl. leerlingvolgkaart
bijlagen:
Beknopte handleiding
Inhoudsopgave
Voorbeeldkaarten
 
Altijd en overal op maat tafels oefenen! 
Of kinderen nu gemakkelijk leren of niet, om goed te leren rekenen moet er veel geoefend worden. Zo ook met tafels. Rekenkaarten Tafels tot 12 gaan over handig vermenigvuldigen en delen, over verdubbelen en halveren, maar bovenal over: tafels! Hierbij gaat het niet alleen om ‘droog’ oefenen, maar juist om opgaven in een context op te lossen (waaronder vanaf kaart 46 een flink aantal redactiesommen).

Voordelen van deze kaartvorm:
- Er hoeft niet gekopieerd te worden (de kaarten zijn te maken met uitwasbare stift of met overtrekpapier);
- Ligt altijd klaar in het lokaal voor gebruik;
- Een kaart is snel en gericht vindbaar;
- Uiterst goedkoop hulpmiddel naast andere vormen van zelfstandig rekenen;
- Ook de IB'er en RT'er zullen de diverse verwerkingsmogelijkheden weten te waarderen.

Voor welke leerlingen zijn Rekenkaarten Tafels tot 12 geschikt?
Iedere leerling kan werken op eigen niveau en vervolgens doorstromen naar het volgende. Gekozen kan worden voor het doorwerken van alle kaarten; natuurlijk is het ook mogelijk per kind een selectie te maken, bijvoorbeeld naar rekenonderwerp. De handige overzichtskaart helpt hierbij.

De kaarten met meer sterren zijn van hoger niveau en vooral geschikt voor de leerlingen die weinig moeite hebben met rekenen. Zij zullen op dit niveau meer uitgedaagd worden, waardoor ze gemotiveerd worden om zich nog verder te ontwikkelen.
De opgaven met een kroontje (op veel kaarten) zijn geschikt voor de snellere leerlingen binnen de verschillende niveaus.
 
Waaruit bestaat Rekenkaarten Tafels tot 12?
De Rekenkaarten zijn voor interne begeleiding (remediering) inzetbaar naast iedere rekenmethode of naast ieder pakket voor zelfstandig rekenen. De kaartvorm is gemakkelijk in het gebruik. Het moment waarop u de kaarten gaat inzetten bepaalt u zelf. Rekenkaarten staan borg voor flexibel en aantrekkelijk oefenen en remediëren, ook als thuiswerk!

Met behulp van uitwisbare stiften zijn de opdrachten ook op de kaarten zelf te maken. Dit werkt snel en eenvoudig en is een oplossing wanneer de opgaven niet in een schrift zijn te maken (zonder veel schrijf- of tekenwerk). Ook het gebruik van het scheur-/werkschrift maakt het mogelijk de opgaven te maken die eigenlijk op de kaart gemaakt moeten worden. Een IB'er of RT'er kan hiervoor ook de uitwisbare stiften laten gebruiken.

Het antwoordenboekje geeft u de mogelijkheid de leerlingen zelf de correctie te laten uitvoeren. De gemaakte kaarten zijn eenvoudig op de bijgeleverde en te kopiëren overzichtskaart bij te houden. 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
RKK099789076233918Rekenkaarten Tafels tot 12 (set 66 st.) € 29,50
RKK199789076233857Rekenkaarten Tafels tot 12 - Antwoordenboekjes a/b (serie 2 st.)€ 11,50
Recensies
Gemiddelde beoordeling van onze klanten :
Handig
Groepsleerkracht / CBS
Handige set kaarten waarmee de tafels geoefend en geautomatiseerd kunnen worden.

 

Anderen bekeken ook:
RekenkaartenRekenkaarten

lees meer Lees Meer
TafelkampioenTafelkampioen

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan