LACH & LEER
informatie:
80-128 pagina's
geÔllustreerd
groep 4 t/m 8
praktische hulpgidsen voor leerlingen
bijlagen:
Inhoudsopgave Haal de GRRR uit agressie
Inhoudsopgave organiseer jezelf
Inleiding Haal de GRRR uit agressie
Recensie en informatie serie Lach & Leer
Recensie Lach en leer, Libelle
Voorbeeldbladzijden Haal de GRRR uit agressie
Voorbeeldbladzijden Organiseer jezelf
 
Lach & Leer
Lach & Leer is een reeks boekjes over aan school gerelateerde onderwerpen, die niet direct in de les aan bod komen. Het zijn interessante en soms confronterende onderwerpen (plannen, goede manieren, uitstelgedrag, agressie). De boekjes behandelen de onderwerpen in zeer begrijpelijke taal en met duidelijk en kleurrijk beeld. Kinderen gaan beseffen dat er voor ieder probleem vaak wel een haalbare oplossing is. Maar ook leerkrachten en ouders kunnen veel opsteken uit deze boekjes.

Hadden dino's ook al stress?! (Let op: dit boek is helaas uitverkocht)
Leerlingen zijn al jong bezig met plannen, toetsen maken, meerdere dingen tegelijk doen, afspraken nakomen enz. Al deze activiteiten kunnen stress veroorzaken. Dit praktische boekje staat vol bemoedigende tips en trucjes voor kinderen om beter met stress om te gaan.

Gast, dat is niet gepast! (Leer wat manieren!)
Goede manieren zijn nodig om fijn en leuk contact te hebben met andere mensen. Slechte manieren zijn niet cool, maar belemmeren je juist om te krijgen wat je wilt. Een zeer praktisch handboekje dat geen slechte manier onbesproken laat: neuspeuteren, kontkrabben, boeren laten enz. > Lees meer

Broer en zus - voor eens en altijd?! (Let op: dit boek is helaas uitverkocht)
Broers en zussen kunnen het elkaar behoorlijk moeilijk maken! Terwijl het zo fijn zou zijn als ze goede vrienden zijn. Broers en zussen kunnen echt maatjes worden, samen door vuren gaan, lol en geheimen delen... Een boek vol herkenbare verhalen, tips en weetjes.

Organiseer jezelf zonder je hoofd te verliezen
Vandaag de dag moeten kinderen goed kunnen organiseren. Huiswerk maken, de tas inpakken, buitenschoolse activiteiten doen en daar rekening mee houden in de planning. Deze praktische gids helpt kinderen hun tijd en taken goed te organiseren. Kinderen leren wanorde te overwinnen, prioriteiten te stellen, geen zinloze tijd te verliezen, projecten te plannen. Zo gaan ze de voordelen zien van organiseren: minder stress en meer succes. > Lees meer

Haal de Grrrr uit de agressie (Let op: dit boek is helaas uitverkocht)
Sommige kinderen hebben hulp nodig bij het beheersen van hun woede. Ze worden ontzettend boos en gaan over de schreef. Dit boek bevat degelijke informatie maar is ook humoristisch met leuke tekeningen. Het helpt kinderen hun woede te begrijpen en te komen tot een positieve, gezonde oplossing. Ze zullen zien dat woede een normale emotie is, maar dat geweld geen oplossing biedt. Praktische suggesties met onder andere een stappenplan om tot ontspanning te komen.

Je huiswerk maken zonder ziek te worden 
Het maken van huiswerk en het leren van lessen is voor vele kinderen een hele opdracht. Hoe plan je je huiswerk en je lessen? Waar maak je het best je huiswerk? Waarop let je bij het plannen van een langlopende taak?
Op deze en nog andere vragen biedt dit boekje een antwoord. Naast een tekst op kindermaat met vele tips, schema's en tekeningen, zijn er ook tips voor ouders en voor leraren opgenomen. > Lees meer

Mediawijs!?
In dit praktische boekje staan veel tips over sociale netwerken, surfen op internet, chatten, googelen, bloggen en omgaan met de mobiele telefoon. Zorg ervoor dat uw leerlingen mediawijs worden! > Lees meer

Tot over je oren
Sommige leerlingen lopen met hun hoofd in de wolken, beginnen te stotteren of te blozen of hun hart gaat harder kloppen als er een bepaalde klasgenoot (of iemand anders!) voorbij komt. Ze zijn verliefd! Tot over je oren staat staat vol nuttige informatie over 'vlinders in je buik'. > Lees meer

Kijk ook eens bij de Survivalgidsen.

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
LEL029789059323445Organiseer jezelf zonder je hoofd te verliezen€ 10,00
LEL049789059324121Je huiswerk maken zonder ziek te worden€ 10,00
LEL109789059326538Gast, dat is niet gepast! (Leer wat manieren!)€ 10,00
LEL16Mediawijs!?€ 10,00
LEL17Tot over je oren€ 10,00

Kerndoelenverantwoording:

0 Leergebiedoverstijgend: Deze uitgave is gericht op het ontwikkelen van algemene vaardigheden. Bij deze uitgave kan het zijn dat er geen specifiek leergebied wordt aangegeven. Deze uitgave is bijvoorbeeld gericht op het zelfbeeld, zintuiglijke en motorische mogelijkheden, omgaan met beperkingen, omgaan met hulpmiddelen of nieuwe media.
34 De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.
35 De leerlingen leren zich redzaam te gedragen in sociaal opzicht, als verkeersdeelnemer en als consument.
37 De leerlingen leren zich te gedragen vanuit respect voor algemeen aanvaarde waarden en normen.
Recensies
Gemiddelde beoordeling van onze klanten :
Praktisch
Lieven Coppens / Recensent onderwijsmaterialen / http://boeketje-onderwijs.skynetblogs.be
Het is niet cool om een heethoofd te zijn. Dat is de centrale boodschap van dit boekje uit de reeks Lach en Leer. Dit boekje is geschreven voor kinderen en jongeren maar kan uitstekend gebruikt worden door ouders, leerkrachten, leerlingenbegeleiders en andere hulpverleners om het thema agressie bespreekbaar te maken.

Met de woederadar uit het boekje leren de kinderen en jongeren signalen van woede en agressie te herkennen bij zichzelf en bij anderen. Deze woederadar kan ook gebruikt worden om agressie op te sporen in jouw omgeving en in de media en te kijken wat dat met jezelf doet. De boodschap daarbij is dat boosheid op zich helemaal niet verkeerd is, maar dat er wel verkeerde - lees agressieve - manier zijn om er mee om te gaan.

Het boekje eindigt met heel wat concrete tips om met agressiesituaties om te gaan en te voorkomen dat iemand agressief wordt.

De Boodschap voor ouders en leerkrachten aan het einde van dit boekje zet ook hen op weg om kinderen met agressie te leren omgaan.

 

Anderen bekeken ook:
Dyslexie SurvivalgidsDyslexie Survivalgids

lees meer Lees Meer
DCD SurvivalgidsDCD Survivalgids

lees meer Lees Meer
Gehoorstoornis SurvivalgidsGehoorstoornis Survivalgids

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan