LEVEND VERLEDEN
informatie:
in kleur
geÔllustreerd
hardcover
min. 24 blz. max. 48 blz.
10-14 jaar
 

Volken en culturen uit de geschiedenis

In de serie Levend verleden maken leerlingen op een speelse manier kennis met het verleden. De boeken in deze serie bevatten een unieke reconstructie van het leven in de oude beschavingen en geven praktische instructies voor leuke projecten om zelf te maken en zo de desbetreffende tijd na te bootsen.

Levend verleden

  • Voor lezers van 10 tot 14 jaar
  • Incl. tijdlijnen, kaarten en schitterende foto's
  • Met activiteiten: een recept en drie projecten

Waaruit bestaat Levend verleden?

  • De Azteken
  • Het Islamitische Rijk
  • Het Oude Rome
  • Het Oude Egypte
  • Het Oude China

Voor wie is Levend verleden bedoeld?
De boeken uit de serie Levend verleden zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen van 10 tot 14 jaar om zélf te lezen. Ze kunnen worden ingezet als extra verdieping bij wereldoriëntatie of als materiaal voor een spreekbeurt of werkstuk. Leerlingen oefenen het begrijpend lezen. Ze leren de volkeren en culturen uit de geschienenis nog beter kennen door de beschreven recepten en projecten uit te voeren.

Meer dan lezen
Levend verleden is een Corona-serie. Kenmerkend voor deze leesboeken zijn de uiteenlopende (informatieve) onderwerpen. Door de diversiteit is er voor elke leerling wel een geschikt boek. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. De leesboeken zijn zeer rijk geïllustreerd.
Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken zijn uitstekend geschikt als voorbereiding op een spreekbeurt of werkstuk en bieden een mooie inleiding op een wereldoriënterend onderwerp.


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
LV4049789055662951Levend verleden (10-14 jaar) - Oude Griekenland, het€ 14,00
LV400Levend Verleden , 10-14 jr (bijna uitverkocht)€ 70,20
LV400KBLevend Verleden - kopieerboek€ 12,50

Kerndoelenverantwoording:

4 De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
9 De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
52 De leerlingen leren over kenmerkende aspecten van de volgende tijdvakken: jagers en boeren; Grieken en Romeinen; monniken en ridders; steden en staten; ontdekkers en hervormers; regenten en vorsten; pruiken en revoluties; burgers en stoommachines; wereldoorlogen en holocaust; televisie en computer.
Recensies

 

... omdat onderwijs ook Šnders kan