HET LEVEN IN...
informatie:
in kleur
geÔllustreerd
hardcover
32 blz.
incl. woordenlijst.
elk boek bevat een recept!
 
Het leven in...
Hoe is het om kind te zijn in een ander land? In deze leesserie maken leerlingen kennis met kinderen in het buitenland. Aan de hand van brieven, landkaarten, foto's en talloze feiten komen leerlingen van alles te weten over het land, leefgewoonten, godsdienst, werk, school en eten en drinken in het betreffende land.

Voor welke leerlingen is de leesserie Het leven in... geschikt?
De leesboeken zijn geschikt voor leerlingen in groep 4 t/m 7.

Uit welke boeken bestaat de leesserie Het leven in...?
De leesserie bestaat uit de volgende boeken:

Zweden
In dit boek maken leerlingen kennis met Mathias. Hij is 9 jaar en woont in de stad Västerås in Zweden. Mathias vindt het leuk om ijshockey en voetbal te spelen, en om te vissen vanaf een boot op het meer.
Hij vertelt van alles over zijn familie, school en eetgewoontes. Door de brieven van Mathias leren de lezers meer over het leven in Zweden.

Verenigde Staten
In dit boek maken leerlingen kennis met Emily. Zij is 8 jaar en woont in de stad Copiague in de Verenigde Staten van Amerika. Emily houdt van skateboarden, trampoline springen en van kajakken op de beek naast haar huis.
Ze vertelt van alles over haar familie, school en eetgewoontes. Door de brieven van Emily leren de lezers meer over het leven in de Verenigde Staten.

Rusland
In dit boek maken leerlingen kennis met Elizaveta. Zij is 9 jaar en woont in de stad Samara in Rusland. Elizaveta speelt graag badminton en vindt het leuk om naar de film te gaan en naar de dacha (zomerhuisje) van haar opa en oma. Ze vertelt van alles over haar familie, school en eetgewoontes. Door de brieven van Elizaveta leren de lezers meer over het leven in Rusland.

Saoedi-Arabië
In dit boek maken leerlingen kennis met Abdulatef. Hij is 11 jaar en woont in de stad Jedda in Saoedi-Arabië. Abdulatef houdt van voetballen en computerspellen. Ook vindt hij het leuk om een ritje op een kameel te maken op het strand. Hij vertelt van alles over zijn familie, school en eetgewoontes. Door de brieven van Abdulatef leren de lezers meer over het leven in Saoedi-Arabië.

Nigeria
In dit boek maken leerlingen kennis met Bose. Zij is 10 jaar en woont in het dorp Piwoyi in Nigeria. Bose vindt het leuk om naar de markt te gaan, te picknicken en te spelen met haar vrienden en vriendinnen. Ze vertelt van alles over haar familie, school en eetgewoontes. Door de brieven van Bose leren de lezers meer over het leven in Nigeria.

Over Corona leesboeken
De leesserie Het leven in... is een Corona leesserie. Kenmerkend voor deze leesboeken zijn de uiteenlopende (informatieve) onderwerpen. Door de diversiteit is er voor elke leerling wel een geschikt boek. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen. Corona leesboeken zijn uitstekend geschikt als voorbereiding op een spreekbeurt of werkstuk en bieden een mooie inleiding op een wereldoriënterend onderwerp. Bovendien zijn de leesboeken zeer rijk geïllustreerd. 

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! 
Juist bij taalzwakke leerlingen vergroot u de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Corona boeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Corona leesboeken een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
HLI300Het leven in, serie 5 d.€ 54,00
HLI3019789055662487Het leven in (9-12 jaar) - Rusland€ 12,00
HLI300KBHet Leven in - kopieerboek€ 9,50

Kerndoelenverantwoording:

4 De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
9 De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
47 De leerlingen leren de ruimtelijke inrichting van de eigen omgeving te vergelijken met die in omgevingen elders, in binnen- en buitenland, vanuit de perspectieven landschap, wonen, werken, bestuur, verkeer, recreatie, welvaart, cultuur en levensbeschouwing. In ieder geval wordt daarbij aandacht besteed aan twee lidstaten van de Europese Unie en twee landen die in 2004 lid werden, de Verenigde Staten en een land in AziŽ, Afrika en Zuid-Amerika.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
ZinderZinder

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan