EEN LEKKERE MONDVOL
informatie:
17x24 cm
52 blz.
z/w
werkboek
bijlagen:
Inhoudsopgave
Voorbeeldhoofdstuk
Voorwoord
 
Geniet van lekker gezond eten!
Met gezond en gevarieerd eten kun je niet jong genoeg beginnen! In Een lekkere mondvol vindt uveel wetenswaardigheden, tips, productinformatie en  recepten.

Het aantal dikke kinderen is de afgelopen twintig jaar verdubbeld! Daarom is het belangrijk dat kinderen zich bewust zijn van hun eetpatroon en leren genieten van samen eten en gezonde lekkere voeding.

Gezond eten is niet vies of saai. Kinderboekenschrijfster Moniek Vermeulen heeft jarenlange ervaring als leerkracht en is kookgek! Haar werkboek is vlot geschreven en rijk geïllustreerd waardoor het leuk (en lekker) is om met gezondheid en voeding bezig te zijn.
 
Waaruit bestaat Een lekkere mondvol?
Een lekkere mondvol is een gevarieerd werkboek vol weetjes, informatie, recepten en oefeningen waarbij leerlingen zich bewust worden van hun eetgewoontes. Bekijk voorbeelden in de pdf's rechts naast de afbeelding.

Voor wie is Een lekkere mondvol geschikt?
Het werkboek is geschikt voor leerlingen vanaf groep 6, maar ook voor speciaal onderwijs en de onderbouw van vmbo basis en kader.

 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order

Kerndoelenverantwoording:

34 De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.
35 De leerlingen leren zich redzaam te gedragen in sociaal opzicht, als verkeersdeelnemer en als consument.
Recensies
Gemiddelde beoordeling van onze klanten :
Praktisch
Wendy Van Ooteghem / diŽtiste/voedingsdeskundige / eigen praktijk
Door al op jonge leeftijd gezond te eten, kun je allerlei ernstige ziekten zoals diabetes (suikerziekte), hart- en vaatziekten, obesitas (zwaarlijvigheid)... vermijden. Je wordt er fitter door en krijgt ontzettend veel energie.
In dit leuke boekje kom je alles te weten over gezonde voeding. Dus... dompel je onder in de wereld van de gezonde voeding...

Gezond eten is lekker eten.
Matthieu Deruyttere / huisarts / eigen praktijk
Als huisarts zie ik regelmatig kinderen met onnodige problemen. Jammer, want weet je, iedereen –ook de huisarts– snoept wel eens en smult van frietjes. Maar... wťťt wat je eet!
Dit werkboek leert je op heel aangename wijze dat je gezond verstand de basis is van alles.
Gezond eten is lekker eten. Echt waar. Dat leer je allemaal in dit werkboek.
Voel je goed, leef... Dit kan als je start met goede eetgewoonten.
Kan een huisarts zich betere patiŽnten bedenken dan diegene die meewerken aan hun eigen gezondheid!??
Zet aan tot nadenken
redacteur tijdschrift / Voeding Nu
Het boekje is niet te dik en blijft niet te lang hangen op ťťn onderwerp. Het laat de leerlingen lezen, nadenken en opdrachten maken over de verschillende aspecten, zodat ze er ook actief mee bezig zijn. Ook ouders hebben wat aan dit boekje, ze kunnen bijvoorbeeld de recepten gebruiken. Achterin staan een aantal tips om het leuk te maken aan tafel.
Het werkboekje heeft ook wat minpunten. Er worden getekende figuurtjes gebruikt die elk een deel van de actieve voedingsdriehoek voorstellen, die zijn wel functioneel. Maar de voorkant oogt wat saai en de binnenkant is zwart-wit. Als dit in kleur was geweest zou het aantrekkelijker zijn voor de leerlingen. Ook zijn de opdrachten soms wat te simpel voor de doelgroep (leerlingen vanaf groep 6, speciaal onderwijs en de onderbouw van VMBO basis en kader), waardoor ze het misschien sneller saai gaan vinden.

 

Anderen bekeken ook:
Kleine mensen ... grote vrienden!Kleine mensen ... grote vrienden!

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan