REKENEN MET ... MEETKUNDIGE VORMEN
informatie:
64 blz.
kopieerboek
A4
zw/w
incl. kopieerlicentie
schoollocatie
met correctiesleutel
bijlagen:
Voorbeeldbladzijden RKM meetkundige vormen
 
Waarom Rekenen met ... meetkundige vormen?
Traditiegetrouw behandelen leerkrachten algebra uitvoerig en blijft er niet veel tijd over voor het ontwikkelen van het ruimtelijk inzicht bij kinderen. Ook rekenmethoden bieden weliswaar meetkundige thema's aan, maar reduceren de noodzakelijke oefening vaak tot een minimum. De aanleiding voor Rekenen met ... meetkundige vormen was dan ook het stimuleren van de belangstelling voor meetkunde en het bieden van extra oefening als het gaat om vlakken, figuren en patronen. Lessen in meetkunde geven kinderen veel plezier, zorgen voor welkome afwisseling en ondersteunen zo een positieve houding tegenover rekenen, zeker bij minder goede rekenaars. 

Voor wie is Rekenen met ... meetkundige vormen geschikt? 
Dit kopieerwerkboek is ingedeeld in drie delen: vlakken, ruimtelijke figuren en patronen. Dat betekent dat deze uitgave zowel in groep 3 als in groep 7 kan worden ingezet. De opzet van de uitgave, de kopieerwerkbladen, de antwoorden, de overzichtskaart en de tests maken niet alleen zelfstandig werk mogelijk maar ook een flexibel gebruik op de gehele school. Ook voor de begeleiding van kinderen die meer zorg nodig hebben zijn grote delen van dit boek mede door de keuze van kopieerbare werkbladen zeer bruikbaar. 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
RKM359789076233819Rekenen met meetkundige vormen - kopieerboek€ 24,50
RKM32Rekenen met ... meetkundige vormen oefenboek (30 ex.)€ 99,00

Kerndoelenverantwoording:

24 De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.
25 De leerlingen leren aanpakken bij het oplossen van reken-wiskundeproblemen te onderbouwen en leren oplossingen te beoordelen.
33 De leerlingen leren meten en leren te rekenen met eenheden en maten, zoals bij tijd, geld, lengte, omtrek, oppervlakte, inhoud, gewicht, snelheid en temperatuur.
Recensies
Gemiddelde beoordeling van onze klanten :
prima aanvulling
remedial teacher / leerbeer
Leuk om dit materiaal beschikbaar te hebben en tussendoor te kunnen werken aan ruimte en ruimtelijk inzicht.

 

Anderen bekeken ook:
Rekenen met ... dierenRekenen met ... dieren

lees meer Lees Meer
Rekenen met ... meetkundige vormenRekenen met ... meetkundige vormen

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan