PRIKBORD PLUS+
informatie:
grote boeken
24,5 bij 30,5 cm
24 pag.
full colour
betekenisvol fotomateriaal
harde kaft
 
Wat biedt Prikbord Plus+?
Prikbord Plus+ biedt met haar aansprekende grote boeken een handig hulpmiddel om jonge kinderen kennis te laten maken met diverse onderwerpen. De boeken in de Prikbord Plus+ serie behandelen interessante onderwerpen als het weer, natuur & milieu, geld, materialen en feesten & tradities. Van elk onderwerp worden verschillende aspecten belicht in een boek en daardoor worden kinderen gestimuleerd om over de verschillende aspecten na te denken en deze te vergelijken.

Voor wie is Prikbord Plus+ geschikt?
Prikbord Plus+ is geschikt voor beginnende lezers van 4-7 jaar. Prikbord Plus+ biedt informatief lezen voor jonge lezers en tevens een perfect uitgangspunt voor gesprekken of spreekbeurtjes rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik.

  • Groot formaat 24,5 bij 30,5 cm
  • Max. 4 zinnen per bladzijde
  • Voor groep 3/4 om zelf te lezen
  • Voor groep 1/2 om voor te lezen

Waaruit bestaat Prikbord Plus+?
Prikbord Plus+ bestaat (vooralsnog) uit 5 titels rond diverse onderwerpen:

Natuur en milieu
Prikbord Plus+ Help de natuur en het milieu laat leerlingen zien op welke manieren je het milieu elke dag kunt helpen. Kinderen leren hoe ze op een eenvoudige manier zorgvuldig met de natuur kunnen omgaan, water kunnen besparen, afval kunnen opruimen, en kunnen bijdragen een hergebruik en recycling.
Dit Prikbord Plus+ boek is een uitstekend hulpmiddel om leerlingen kennis te laten maken met het kunnen bijdragen aan de natuur en het milieu.

Omgaan met geld
Prikbord Plus+ Omgaan met geld laat kinderen kennismaken met de begrippen geld, wisselen, goederen en diensten, en de verschillen daarin in diverse landen. De leerlingen leren hoe de verschillende volken op de wereld geld verdienen, sparen en uitgeven. Duidelijke afbeeldingen tonen de diverse soorten geld van landen over de hele wereld. Dit Prikbord Plus+ boek is een uitstekend middel om kinderen te laten kennismaken met de verschillende aspecten van geld.

Feesten ver weg en dichtbij
Feesten ver weg en dichtbij laat kinderen kennismaken met een aantal feesten die in verschillende gebieden van de wereld gevierd worden. De kinderen leren dat sommige feesten een godsdienstige achtergrond hebben, sommige worden gevierd vanwege bepaalde mensen, en sommige hebben te maken met de geschiedenis. Veel feesten zullen de kinderen nog niet kennen, en lijken voor hen iets uit vreemde landen, ver weg. Dan is het een verrassing te ontdekken dat die feesten ook heel dichtbij, in ons eigen land, gevierd worden door mensen met een andere cultuur.
Dit Prikbord Plus+ boek is een uitstekend hulpmiddel om leerlingen kennis te laten maken met feesten verder weg en feesten dichtbij huis.

Leerlingen vergroten hun woordenschat
Door het lezen over verschillende informatieve onderwerpen komen leerlingen meer te weten over de wereld om hen heen. Daarmee vergroot hun woordenschat. Veel woordenschat wordt door lezen verworven! Ook taalzwakke leerlingen ontwikkelen een grotere woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals de Prikbord Plus+-boeken, te laten lezen of deze voor te lezen. Interactief voorlezen en vragen stellen bevordert de woordenschatontwikkeling bij uw leerlingen.


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
PRB01P9789055668403Help de natuur en het milieu€ 11,00
PRB03P9789055668410Omgaan met geld€ 11,00
PRB07P9789055668397Materialen€ 12,00
PRB31P9789461752000Feesten ver weg en dichtbij Prikbord plus+€ 12,00
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
PrikbordPrikbord

lees meer Lees Meer
Corona-seriesCorona-series

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan