NACHTDIEREN - MIJN EERSTE DOCUBOEK
informatie:
in kleur
met veel fotomateriaal
hardcover
24 blz. per deel
incl. woordenlijst
bijlagen:
Voorbeeld Info+ werkbladen
 
Informatieve leesboeken over nachtdieren
In de leesserie Nachtdieren maken leerlingen kennis met een aantal nachtdieren waar ze vaak wel van hebben gehoord, maar die ze zelden gezien zullen hebben. 
In elk boek staat informatie over het uiterlijk van het dier, het voedsel dat ze eten en de manier waarop ze leven. Leerlingen krijgen antwoorden op vragen als: Wat doet een vleermuis 's nachts? Waar verschuilt een vos zich overdag? Waar leven ratten? Wat zijn bijzondere kenmerken van kerkuilen. Met veel indrukwekkende foto's.

Nachtdieren = Mijn Eerste Docuboek
Nachtdieren maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt nu al meer dan 175 boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. Er zijn nu bijna 30 verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Mijn eerste docuboek leesseries:

  • Voor beginnende lezers, 7 - 8 jaar
  • Honderden boeken: zeer grote variatie in onderwerpen
  • Tekst / beeld = 50/ 50
  • Handzaam formaat (22,5 x 20 cm) met harde kaft
  • Eigentijds beeldmateriaal
  • Incl. woordenlijst, tips en online (te printen) lesmateriaal rond woordenschat

De serie bevat de volgende leesboeken:
- Kerkuilen
- Ratten
- Vleermuizen
- Vossen


Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen in groep 4/5 om zélf te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

Info+: gerichte oefening op het gebied van woordenschat
Bij de leesseries van Mijn Eerste Docuboek heeft u ook toegang tot Info+. Dit zijn printbare verwerkingsbladen voor uw leerlingen. Leuke en gerichte oefening op het gebied van woordenschat, mét 1-op-1-antwoordbladen. De verwerking bij een boekje beslaat max. 2 A4.
Een voorbeeld van een werkbladen vindt u rechts, naast de serieafbeelding (uit de serie Het leven van een... van Mijn eerste docuboek).

 
Download uw Info+ materialen
U heeft toegang tot het extra Info+-lesmateriaal bij aanschaf van een serie en/of losse uitgaven. Alle Info+ verwerkingsbladen staan op een aparte pagina. Klik hier, zoek het Info+ bestand wat bij uw serie hoort, download het bestand en u kunt vervolgens de bladen naar keuze printen.
 
 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
MED2379789055666980Kerkuilen - Mijn eerste docuboek € 12,00
MED2389789055666997Ratten - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED2399789055667000Vossen - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED2409789055667017Vleermuizen - Mijn eerste docuboek € 12,00
MED29Nachtdieren - Mijn eerste docuboek, serie 4 dln.€ 43,20
MED29KBNachtdieren - Mijn eerste docuboek, Info+ kopieerboek€ 9,50
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
Mijn eerste docuboekMijn eerste docuboek

lees meer Lees Meer
Dieren in gevaar - Mijn eerste docuboekDieren in gevaar - Mijn eerste docuboek

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan