MUZIEKINSTRUMENTEN - MIJN EERSTE DOCUBOEK
informatie:
in kleur
met veel fotomateriaal
hardcover
32 blz. per deel
incl. woordenlijst
bijlagen:
Voorbeeld info+
 
Informatieve leesserie over muziekinstrumenten
In Muziekinstrumenten komen leerlingen van alles te weten over de verschillende instrumenten die worden bespeeld in een orkest. Met uitleg over de verschillende groepen instrumenten in een orkest en hoe de instrumenten worden gebruikt in verschillende muziekstijlen over de hele wereld.

Muziekinstrumenten = Mijn Eerste Docuboek
Muziekinstrumenten maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt nu al meer dan 175 boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. Er zijn nu bijna 30 verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!


Mijn eerste docuboek leesseries:

  • Voor beginnende lezers, 7 - 8 jaar
  • Honderden boeken: zeer grote variatie in onderwerpen
  • Tekst / beeld = 50/ 50
  • Handzaam formaat (22,5 x 20 cm) met harde kaft
  • Eigentijds beeldmateriaal
  • Incl. woordenlijst, tips en online (te printen) lesmateriaal rond woordenschat

Waaruit bestaat de leesserie Muziekinstrumenten?
De serie bevat de volgende titels:

- Koperblazers
Wat zijn koperblazers? Hoe komt er geluid uit een trompet? Waar is een didgeridoo van gemaakt? Door de precieze uitleg over koperblazers en door de proefjes waarbij leerlingen het gevoel van het bespelen van een koperen instrument kunnen uitproberen, krijgen leerlingen meer inzicht in de werking van instrumenten en geluid.

- Houtblazers
Wat zijn houtblazers? Hoe komt er geluid uit een blokfluit? Zijn alle houtblazers gemaakt van hout? Dit boek bevat veel informatie over allerlei soorten houtblazers en gaat extra diep in op de blokfluit en de werking ervan.

- Toetsinstrumenten
Wat zijn toetsinstrumenten? Hoe maakt een piano geluid? Wat is een synthesizer? Naast veel informatie over de verschillende toetsinstrumenten wordt er ook aandacht geschonken aan belangrijke componisten als Bach en Stevie Wonder.

- Slaginstrumenten
Wat zijn slaginstrumenten? Hoe maakt een triangel geluid? Wat is een gamelanorkest? En gebruiken ze in andere landen ook andere slaginstrumenten? Leerlingen komen van alles te weten over de drums, trommel, tamboerijn, xylofoon enz.

- Snaarinstrumenten
Wat zijn snaarinstrumenten? Hoe maakt een viool geluid? Waar wordt de sitar bespeeld? De verschillende snaarinstrumenten worden bekeken, van gitaar tot harp. Leerlingen lezen hoe de snaarinstrumenten worden gebruikt in een hele reeks verschillende muzikale stijlen en composities.Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen in groep 4/5 om zélf te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

Info+: gerichte oefening op het gebied van woordenschat
Bij de leesseries van Mijn Eerste Docuboek heeft u ook toegang tot Info+. Dit zijn printbare verwerkingsbladen voor uw leerlingen. Leuke en gerichte oefening op het gebied van woordenschat, mét 1-op-1-antwoordbladen. De verwerking bij een boekje beslaat max. 2 A4.
Een voorbeeld van een werkbladen vindt u rechts, naast de serieafbeelding (uit de serie Het leven van een... van Mijn eerste docuboek).

 
Download uw Info+ materialen
U heeft toegang tot het extra Info+-lesmateriaal bij aanschaf van een serie en/of losse uitgaven. Alle Info+ verwerkingsbladen staan op een aparte pagina. Klik hier, zoek het Info+ bestand wat bij uw serie hoort, download het bestand en u kunt vervolgens de bladen naar keuze printen.
 
 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
MED03KBMuziekinstrumenten - Mijn eerste docuboek, Info+ kopieerboek€ 9,50

Kerndoelenverantwoording:

4 De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
9 De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
Mijn eerste docuboekMijn eerste docuboek

lees meer Lees Meer
Jingo kinder-cdsJingo kinder-cd's

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan