MIJN GELOOF
informatie:
in kleur
geÔllustreerd
hardcover
32 blz.
incl. verklarende woordenlijst
 
Mijn geloof
Hoe ervaren kinderen in verschillende werelddelen hun geloof? In deze informatieve leesserie vertelt een kind over zijn/ haar geloof en laat zien hoe het ingepast wordt in het dagelijks leven van een gezin. Dat zorgt voor een toegankelijke uitleg van de leer van de vijf grote wereldgodsdiensten.

Eenvoudige vragen leiden de beginnende lezer door de tekst. Kleurrijke illustraties geven een rijkdom aan informatie over verschillende manieren van godsdienstbeleving, gebouwen, kleding, kunstvoorwerpen, voedsel en feesten die te maken hebben met het betreffende geloof.

Voor in het boek staan twee pagina’s met informatie voor ouders, verzorgers en leerkrachten, waarin de tekst wordt toegelicht en waarin uitgebreide informatie wordt gegeven. In de boeken zijn een woordenlijst en een register opgenomen.

Voor welke leerlingen is de leesserie Mijn geloof geschikt?
De leesboeken zijn geschikt voor leerlingen in groep 3 en 4.

Uit welke boeken bestaat de leesserie Mijn geloof?
De leesserie bestaat uit de volgende boeken:
- Boeddhisme
- Jodendom
- Islam (uitverkocht)
- Christendom
- Hindoeïsme


Over Corona leesboeken
De leesserie Mijn geloof is een Corona leesserie. Kenmerkend voor deze leesboeken zijn de uiteenlopende (informatieve) onderwerpen. Door de diversiteit is er voor elke leerling wel een geschikt boek. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen. Corona leesboeken zijn uitstekend geschikt als voorbereiding op een spreekbeurt of werkstuk en bieden een mooie inleiding op een wereldoriënterend onderwerp. Bovendien zijn de leesboeken zeer rijk geïllustreerd.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven!
Juist bij taalzwakke leerlingen vergroot u de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Coronaboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Corona leesboeken een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
MG1029789055660346Mijn geloof (5-8 jaar) - Jodendom€ 12,00
MG1019789055660339Mijn geloof (5-8 jaar) - Boeddhisme€ 12,00
MG1049789463410977Mijn geloof (5-8 jaar) - Christendom€ 12,00
MG1059789055660377Mijn geloof (5-8 jaar) - Hindoeisme€ 12,00

Kerndoelenverantwoording:

4 De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
9 De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
37 De leerlingen leren zich te gedragen vanuit respect voor algemeen aanvaarde waarden en normen.
38 De leerlingen leren hoofdzaken over geestelijke stromingen die in de Nederlandse multiculturele samenleving een belangrijke rol spelen, en ze leren respectvol om te gaan met verschillen in opvattingen van mensen.
Recensies

 

... omdat onderwijs ook Šnders kan