JONGE DIEREN - MIJN EERSTE DOCUBOEK
informatie:
in kleur
met veel fotomateriaal
hardcover
32 blz. per deel
incl. woordenlijst
bijlagen:
Voorbeeld info+
 
Informatieve leesserie over het leven van jonge dieren
Hoe worden jonge dieren geboren? Wat eten jonge dieren? Hoe blijven ze veilig? In deze leesserie komen leerlingen van alles te weten over de jonge dieren van uiteenlopende diersoorten zoals vogels en reptielen.

Jonge dieren = Mijn Eerste Docuboek
Jonge dieren maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt nu al meer dan 175 boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. Er zijn nu bijna 30 verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Waaruit bestaat de serie Jonge dieren?
De serie bevat de volgende titels:


- Reptielen
Wat eten babyreptielen? Waarom gaan reptielen zonnen? Wat gebeurt er wanneer een reptiel te groot wordt voor zijn huid? Deze en andere vragen over geboorte en het oprgroeien van jonge reptielen komen aan bod.

- Zoogdieren
Zijn alle zoogdieren behaard? Leggen alle zoogdieren eieren? Welke zoogdieren hebben een buidel? Alles over hoe zoogdieren baby's krijgen en hoe jonge zoogdieren overleven.

- Insecten
Leggen insecten eitjes? Wat is een nimf? Hoe vangt een mier een prooi? In dit boek lezen leerlingen over hoe insecten geboren worden en hoe ze opgroeien. Dit boek bevat mooie foto's.

- Amfibieën
Waar leven amfibieën? Hoe worden zij geboren? Hoe veranderen amfibieën terwijl ze groeien? Een interessant boekje waarin de afbeeldingen duidelijk weergeven hoe de groei van eitje naar amfibie verloopt.

- Vogels
Waar leven vogels? Kunnen alle vogels vliegen? Wat is een eitand? Met informatie over de geboorte van jonge vogeltjes en hoe ze beschermd en verzorgd worden.

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen in groep 4/5 om zélf te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

 
Download uw Info+ materialen
U heeft toegang tot het extra Info+-lesmateriaal bij aanschaf van een serie en/of losse uitgaven. Alle Info+ verwerkingsbladen staan op een aparte pagina. Klik hier, zoek het Info+ bestand wat bij uw serie hoort, download het bestand en u kunt vervolgens de bladen naar keuze printen.
 
 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
MED1879789055665310Insecten - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1889789055665327AmfibieŽn - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1899789055665334Vogels - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1849789055665280Reptielen - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1869789055665303Zoogdieren - Mijn eerste docuboek€ 12,00

Kerndoelenverantwoording:

4 De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
9 De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
40 De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving.
41 De leerlingen leren over de bouw van planten, dieren en mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
Mijn eerste docuboekMijn eerste docuboek

lees meer Lees Meer
BabydierenBabydieren

lees meer Lees Meer
Dieren in gevaar - Mijn eerste docuboekDieren in gevaar - Mijn eerste docuboek

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan