IK WERK ALS... - PRIKBORD
informatie:
in kleur
met veel fotomateriaal
hardcover
25 blz.
incl. lesmateriaal bij de serie
bijlagen:
Recensie NBD over Dierenarts
Recensie NBD over Dokter
Recensie NBD over Onderwijzer
Recensie NBD over Politieagent
Recensie NBD over Tandarts
Voorbeeld antwoordenwerkblad Info+
Voorbeeld werkblad Info+
 
Ik werk als... - leesserie over beroepen
In deze serie boeken lezen leerlingen over verschillende beroepen. Over mensen die we allemaal weleens tegenkomen en die we soms nodig hebben, van tandarts tot politieagent. Van onderwijzer tot dierenarts.
De serie bevat de volgende titels:
- Dierenarts
- Dokter
- Onderwijzer
- Politieagent
- Tandarts


Ik werk als... = Prikbord leesserie:

  • Voor beginnende lezers, 4 - 7 jaar
  • Handzaam formaat ( 20 x 18,5 cm) met harde kaft
  • 1 à 2 zinnen per bladzijde
  • Tekst / beeld = 25 / 75
  • Veel fotomateriaal
  • Aandacht voor woordenschatontwikkeling: incl. verklarende woordenlijsten
    en online (printbare) woordenschatoefeningen
  • Bijna 50 titels

Waaruit bestaat Prikbord?
De serie Prikbord bestaat momenteel uit tientallen boeken over verschillende onderwerpen zoals: het weer, milieu, landschappen, voeding, beroepen enz. De serie breidt zich nog iedere maand uit!

Leerlingen vergroten hun woordenschat
Door het lezen over verschillende informatieve onderwerpen komen leerlingen meer te weten over de wereld om hen heen. Bovendien vergroot hun woordenschat. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Ook taalzwakke leerlingen ontwikkelen een grotere woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Prikbord-boeken, te laten lezen. Daarnaast zorgen interactief voorlezen en vragen stellen voor meer woordenschatontwikkeling bij uw leerlingen.

Info+: gerichte oefening op het gebied van woordenschat
Bij de leesseries van Prikbord heeft u ook toegang tot Info+. Dit zijn printbare verwerkingsbladen voor uw leerlingen. Leuke en gerichte oefening op het gebied van woordenschat, in de vorm van overzichtelijke werkbladen mét 1-op-1-antwoordbladen. De verwerking bij een boekje beslaat max. 2 A4 en is ruim opgezet met voldoende invulruimte voor de (jonge) leerlingen.
Een voorbeeld van een werk- en antwoordblad bij het leesboekje Waterbesparen (uit de serie Help de natuur en het milieu van Prikbord), vindt u rechts, naast de serieafbeelding.
U heeft alleen toegang tot het lesmateriaal bij aanschaf van een serie. Via Mijn Schoolsupport, de digitale leeromgeving van Schoolsupport, kunt u het materiaal eenvoudig printen en beheren. Geeft u de voorkeur aan de gedrukte uitgave? Geen probleem. Info+ is nu ook verkrijgbaar als kopieerboek.


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
PRB05Ik werk als... - Prikbord, serie 5 dln.€ 49,50
PRB1199789055665631Dierenarts - Prikbord€ 10,00
PRB1209789055665648Politieagent - Prikbord€ 10,00
PRB1219789055665655Onderwijzer - Prikbord€ 10,00
PRB1239789055665679Dokter - Prikbord€ 10,00
PRB1249789055665686Tandarts - Prikbord€ 10,00
PRB05KBIk werk als... - Prikbord, Info+ kopieerboek€ 9,50

Kerndoelenverantwoording:

0 Leergebiedoverstijgend: Deze uitgave is gericht op het ontwikkelen van algemene vaardigheden. Bij deze uitgave kan het zijn dat er geen specifiek leergebied wordt aangegeven. Deze uitgave is bijvoorbeeld gericht op het zelfbeeld, zintuiglijke en motorische mogelijkheden, omgaan met beperkingen, omgaan met hulpmiddelen of nieuwe media.
4 De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
9 De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
PrikbordPrikbord

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan