IK VOEL ME... - MIJN EERSTE DOCUBOEK
informatie:
in kleur
met veel fotomateriaal
hardcover
26 blz.
verwerkeningsmateriaal beschikbaar (online of als kopieerboek)
 
Leesboeken over emoties
De leesserie Ik voel me... helpt leerlingen om goed om te gaan met hun gevoelens en emoties. Elk boek gaat over een bepaald soort gevoel. Wat is dat precies voor gevoel en hoe herken je het? Zijn de gevoelens fijn of minder fijn? De boeken laten zien dat anderen ook dezelfde soort gevoelens hebben. En wat je kunt doen om je eigen gevoelens en die van anderen beter te begrijpen. Met kleurrijk geschilderde illustraties.

Ik voel me... = Mijn Eerste Docuboek
Ik voel me... maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt nu al meer dan 175 boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. Er zijn nu bijna 30 verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Mijn eerste docuboek leesseries:

  • Voor beginnende lezers, 7 - 8 jaar
  • Honderden boeken: zeer grote variatie in onderwerpen
  • Tekst / beeld = 50/ 50
  • Handzaam formaat (22,5 x 20 cm) met harde kaft
  • Eigentijds beeldmateriaal
  • Incl. woordenlijst, tips en online (te printen) lesmateriaal rond woordenschat

Waaruit bestaat de leesserie Ik voel me?
De serie bevat de volgende leesboeken:
- Ik voel me onzeker
- Ik voel me boos
- Ik voel me eenzaam
- Ik voel me ongeduldig
- Ik voel me ongerust
- Ik voel me verlegen


Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen in groep 4/5 om zélf te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

Info+: gerichte oefening op het gebied van woordenschat
Bij de leesseries van Mijn Eerste Docuboek heeft u ook toegang tot Info+. Dit zijn printbare verwerkingsbladen voor uw leerlingen. Leuke en gerichte oefening op het gebied van woordenschat, mét 1-op-1-antwoordbladen. De verwerking bij een boekje beslaat max. 2 A4.
Een voorbeeld van een werkbladen vindt u rechts, naast de serieafbeelding (uit de serie Het leven van een... van Mijn eerste docuboek).
 
Download uw Info+ materialen
U heeft toegang tot het extra Info+-lesmateriaal bij aanschaf van een serie en/of losse uitgaven. Alle Info+ verwerkingsbladen staan op een aparte pagina. Klik hier, zoek het Info+ bestand wat bij uw serie hoort, download het bestand en u kunt vervolgens de bladen naar keuze printen.
 
 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
MED2569789055668434Eenzaamheid - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED2579789055668441Onzeker - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED2589789055668458Ongerust - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED2599789055668465Ongeduldig - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED2609789055668472Verlegen - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED2619789055668489Boos - Mijn eerste docuboek€ 12,00
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
Mijn eerste docuboekMijn eerste docuboek

lees meer Lees Meer
Tirso boekjesserieTirso boekjesserie

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan