HET LEVEN EN WERK VAN... - MIJN EERSTE DOCUBOEK
informatie:
in kleur
met veel fotomateriaal
hardcover
32 blz. per deel
incl. woordenlijst
 
Informatieve leesserie over de grootste kunstenaars uit de geschiedenis
De leesserie Het leven en werk van... gaat over enkele van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis. In elk boek wordt ingegaan op gebeurtenissen uit het leven van de kunstenaar die zijn werk hebben beïnvloed. En natuurlijk komen bekende schilderijen en beelden aan bod.

Het leven en werk van... =  Mijn Eerste Docuboek
Het leven en werk van... maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt nu al meer dan 175 boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. Er zijn nu bijna 30 verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Mijn eerste docuboek leesseries:

  • Voor beginnende lezers, 7 - 8 jaar
  • Honderden boeken: zeer grote variatie in onderwerpen
  • Tekst / beeld = 50/ 50
  • Handzaam formaat (22,5 x 20 cm) met harde kaft
  • Eigentijds beeldmateriaal
  • Incl. woordenlijst, tips en online (te printen) lesmateriaal rond woordenschat

Waaruit bestaat de serie Het leven en werk van...?
De leesserie bevat de volgende leesboeken:

Vicent van Gogh (uitverkocht)
Wat schilderde Van Gogh? Waar werd hij geboren? Wanneer sneed hij zijn oor af? Leerlingen lezen in dit boekje van alles over deze Nederlandse kunstschilder, aan de hand van zijn levensverhaal wordt er verteld over de schilderijen die hij schilderde.

Rembrandt van Rijn (uitverkocht)
Waar werd Rembrandt geboren? Hoeveel broers en zussen had hij? Door het lezen van dit boekje zullen leerlingen alles over Rembrandt van Rijn en zijn werk leren.

Pablo Picasso (uitverkocht)
Waar werd Picasso geboren? Wat schilderde hij in zijn blauwe periode? Wat zijn kubistische schilderijen? Dit boekje vertelt een mooi verhaal over de Spaanse kunstenaar, de periodes die hij doormaakte en de stijlen die hij gebruikte.

Salvador Dali
Waar werd Salvador Dalí geboren? Waarom verhuisde hij naar Parijs? Wat voor werken maakte hij? Leerlingen zullen in dit boekje antwoorden op deze vragen krijgen. Ook maken zij kennis met het surrealisme en de droomwereld van Dalí.

Leonardo da Vinci
Wat betekent 'da Vinci'? Van wie leerde Leonardo schilderen? Wanneer werd hij geboren? In dit boekje kan gelezen worden hoe Leonardo da Vinci van klein jongetje opgroeide naar beroemd kunstenaar. Natuurlijk worden zijn werken, waaronder de Mona Lisa, uitgebreid besproken.

Michelangelo Buonarroti
Waar werd Michelangelo geboren? Hoe lang deed hij over het schilderen van de Sixtijnse Kapel? Was Michelangelo alleen schilder? Naast antwoorden staat er nog veel meer informatie in dit boekje over de Italiaanse kunstenaar en zijn vaak religieuze werken.

Pieter Breugel
Wanneer werd Breughel geboren? Welke plaatsen bezocht hij? Waren zijn schilderijen altijd populair? Leerlingen zullen lezen en leren over het leven van Pieter Breughel, de reizen die hij maakte en de schilderijen die hij schilderde.

Auguste Rodin
Wie was Auguste Rodin? Wanneer leefde hij? Waar werkte hij aan zijn beelden? In dit boekje maken leerlingen kennis met de, voor velen onbekende, Franse Kunstenaar. Met veel foto's van zijn levensechte beeldhouwwerken.

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen in groep 4/5 om zélf te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

Info+: gerichte oefening op het gebied van woordenschat
Bij de leesseries van Mijn Eerste Docuboek heeft u ook toegang tot Info+. Dit zijn printbare verwerkingsbladen voor uw leerlingen. Leuke en gerichte oefening op het gebied van woordenschat, mét 1-op-1-antwoordbladen. De verwerking bij een boekje beslaat max. 2 A4.
Een voorbeeld van een werkbladen vindt u rechts, naast de serieafbeelding (uit de serie Het leven van een... van Mijn eerste docuboek).

 
Download uw Info+ materialen
U heeft toegang tot het extra Info+-lesmateriaal bij aanschaf van een serie en/of losse uitgaven. Alle Info+ verwerkingsbladen staan op een aparte pagina. Klik hier, zoek het Info+ bestand wat bij uw serie hoort, download het bestand en u kunt vervolgens de bladen naar keuze printen.
 
 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
CNBMED1399789055661107Leonardo da Vinci - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1449789054955320Pieter Breughel - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1459789054955313Buonarotti Michelangelo - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1469789054955382Auguste Rodin - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1499789054959472Salvador Dali - Mijn eerste docuboek€ 12,00

Kerndoelenverantwoording:

4 De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
9 De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
53 De leerlingen leren over de belangrijke historische personen en gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis en kunnen die voorbeeldmatig verbinden met de wereldgeschiedenis.
56 De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
ZinderZinder

lees meer Lees Meer
ABCDE-TWEEABCDE-TWEE

lees meer Lees Meer
Mijn eerste docuboekMijn eerste docuboek

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan