GEZOND & FIT - MIJN EERSTE DOCUBOEK
informatie:
Corona-leesserie
in kleur, harde kaft
met Info+-kopieerbladen
bijlagen:
Voorbeeld Info+ (bij andere serie)
 

Serie over een gezonde leefstijl voor jonge lezers

Gezond & Fit is een leesserie over wat een gezonde leefstijl inhoudt. Hoe belangrijk het is dat je gezond eet, genoeg beweegt, dat je kleren schoon zijn en wat je moet doen als je je niet lekker voelt

De leesserie Gezond & Fit in trefwoorden:

 • Voor lezers van 7-8 jaar
 • Incl. verklarende woordenlijst
 • Kleurrijk vormgegeven

Waaruit bestaat Gezond & Fit?
De serie bestaat uit drie delen:

 • Bewegen
  Is werken in de tuin bewegen? Waarom is bewegen goed voor je hart? Is de straat een veilige plaats om te voetballen? Dit boek legt uit dat je goed voor je lichaam en je geest moet zorgen. Hoe belangrijk het is dat je gezond eet en genoeg beweegt. Maar ook dat het goed is dat je kleren schoon zijn. En wat je moet doen als je je niet lekker voelt.
 • Gezond eten
  Is een donut gezond? Hoe maak je een gezonde pizza? Krijg je met gefrituurde kipstukjes gezonde eiwitten binnen? In dit boek lees je hoe je een maaltijd kan samenstellen die lekker, maar ook gezond is. Hoe belangrijk vitamines en eiwitten zijn. Dat er gezonde en ongezonde vetten zijn. En dat het belangrijk is dat je al jong begint met gezond eten.
 • Hoe blijf ik gezond?
  Waarom was jij je handen voordat je gaat eten? Wat doe je als je kiespijn hebt? Hoeveel slaap heb je nodig? Dit boek legt uit dat je goed voor je lichaam en je geest moet zorgen. Hoe belangrijk het is dat je gezond eet en genoeg beweegt. Maar ook dat het goed is dat je kleren schoon zijn. En wat je moet doen als je je niet lekker voelt.

Meer dan lezen
Gezond & Fit 
maakt deel uit van Mijn eerste docuboek, een Corona-serie. Kenmerkend voor deze leesboeken zijn de uiteenlopende (informatieve) onderwerpen. Door de diversiteit is er voor elke leerling wel een geschikt boek. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. De leesboeken zijn zeer rijk geïllustreerd.
Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken zijn uitstekend geschikt als voorbereiding op een spreekbeurt of werkstuk en bieden een mooie inleiding op een wereldoriënterend onderwerp.

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen in groep 4/5 om zélf te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn eerste docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn eerste docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

Info+: gerichte oefening op het gebied van woordenschat
Bij verschillende deelseries van Mijn eerste docuboek heeft u ook toegang tot Info+. Ook bij de vierdelige deelserie Gezond & Fit (MED35) is Info+-materiaal beschikbaar. Info+ bestaat uit printbare verwerkingsbladen voor uw leerlingen. Leuke en gerichte oefening op het gebied van woordenschat, mét 1-op-1-antwoordbladen. De verwerking bij een boekje beslaat max. twee pagina's A4.
Een voorbeeld van een werkbladen vindt u rechts, naast de serieafbeelding (uit een andere deelserie van Mijn eerste docuboek, Het leven van een...).

 
Download uw Info+ materialen
U heeft toegang tot het extra Info+-lesmateriaal bij aanschaf van een serie en/of losse uitgaven. Alle Info+ verwerkingsbladen staan op een aparte pagina. Klik hier, zoek het Info+ bestand wat bij uw serie hoort, download het bestand en u kunt vervolgens de bladen naar keuze printen.
 
 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
MED35Gezond en fit - Mijn eerste docuboek, serie 3dln.€ 39,60
MED35KBMED35KB-Gezond en fit - Mijn eerste docuboek, Info+ kopieerboek€ 9,50
MED2489789055668359Bewegen - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED2499789055668366Hoe blijf ik gezond? - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED2509789055668373Gezond eten - Mijn eerste docuboek€ 12,00

Kerndoelenverantwoording:

4 De leerling leert strategieŽn te gebruiken bij het verwerven van informatie uit gesproken en geschreven teksten.
9 De leerling leert taalactiviteiten (spreken, luisteren, schrijven en lezen) planmatig voor te bereiden en uit te voeren.
Recensies

 

... omdat onderwijs ook Šnders kan