DIEREN VAN DE BOERDERIJ - MIJN EERSTE DOCUBOEK
informatie:
in kleur
met veel fotomateriaal
hardcover
32 blz. per deel
incl. woordenlijst
bijlagen:
Voorbeeld info+
 
Dieren van de boerderij: informatieve leesserie voor beginnende lezers
In Dieren van de boerderij lezen leerlingen over het leven van de dieren op de boerderijj. Ze zien waar de dieren leven, wat ze eten hoe ze slapen en waarom boeren deze dieren houden.

Dieren van de boerderij = Mijn Eerste Docuboek
Dieren van de boerderij maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt nu al meer dan 175 boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. Er zijn nu bijna 30 verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Mijn eerste docuboek leesseries:

  • Voor beginnende lezers, 7 - 8 jaar
  • Honderden boeken: zeer grote variatie in onderwerpen
  • Tekst / beeld = 50/ 50
  • Handzaam formaat (22,5 x 20 cm) met harde kaft
  • Eigentijds beeldmateriaal
  • Incl. woordenlijst, tips en online (te printen) lesmateriaal rond woordenschat

Waaruit bestaat de leesserie Dieren van de boerderij?
De leesserie bestaat uit de volgende delen:
- Schapen
Hoe worden de baby's van schapen genoemd? Wat eten schapen? Wat voor werk doet een schapenhond? Een boekje met duidelijke tekst en veel informatie. Leerlingen leren over de schapen en de schapenboerderijen.

- Varkens
 Hoe worden de baby's van varkens genoemd? Hoe zwaar kan een varken worden? Hoe houden zij zichzelf koel? In dit boekje leren leerlingen over hoe varkens op een boerderij leven en waarom boeren varkens houden.

- Koeien
Wat eten koeien? Waarom likken ze zichzelf? Hoe worden babykoeien genoemd? Naast antwoord op deze vragen leren leerlingen ook over verschillende koeien en over welke producten zij maken.

- Kippen
Wat eten kippen? Waarom worden kippen gehouden? Hoe slapen kippen? Leerlingen komen van alles te weten over het leven van kippen op de boerderij.

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen in groep 4/5 om zélf te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

 
Download uw Info+ materialen
U heeft toegang tot het extra Info+-lesmateriaal bij aanschaf van een serie en/of losse uitgaven. Alle Info+ verwerkingsbladen staan op een aparte pagina. Klik hier, zoek het Info+ bestand wat bij uw serie hoort, download het bestand en u kunt vervolgens de bladen naar keuze printen.
 
 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
MED1529789054955344Varkens - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1539789054955337Schapen - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1549789054955429Koeien - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1559789054955412Kippen - Mijn eerste docuboek€ 12,00

Kerndoelenverantwoording:

4 De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
9 De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
40 De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving.
41 De leerlingen leren over de bouw van planten, dieren en mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
Mijn eerste docuboekMijn eerste docuboek

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan