BESPAREN, HERGEBRUIKEN... - MIJN EERSTE DOCUBOEK
informatie:
in kleur
met veel fotomateriaal
hardcover
32 blz. per deel
incl. woordenlijst
bijlagen:
Voorbeeld info+
 
Lezen over besparen, hergebruiken en recyclen
In de serie besparen/hergebruiken/recyclen lezen leerlingen hoe ze zelf het milieu kunnen helpen. Met o.a. aandacht voor de schadelijke gevolgen van afval, afvalvermindering, afvalscheiding,hergebruik en recylcling.

Besparen, Hergebruiken, Recyclen = Mijn Eerste Docuboek
Besparen, Hergebruiken, Reclyclen maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt nu al meer dan 175 boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. Er zijn nu bijna 30 verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!Mijn eerste docuboek leesseries:

  • Voor beginnende lezers, 7 - 8 jaar
  • Honderden boeken: zeer grote variatie in onderwerpen
  • Tekst / beeld = 50/ 50
  • Handzaam formaat (22,5 x 20 cm) met harde kaft
  • Eigentijds beeldmateriaal
  • Incl. woordenlijst, tips en online (te printen) lesmateriaal rond woordenschat

Waaruit bestaat de serie Besparen, Hergebruiken, Recyclen?
De leesserie bevat de volgende leesboeken:

- Plastic
Wat is plastic afval? Hoe gebruiken we gerecycled plastic? Wat zijn niet-hernieuwbare energie bronnen? In dit boekje kan gelezen worden waarom we plastic recyclen en hoe het recyclen in zijn werk gaat.

- Papier
Wat is papierafval? Hoe gebruiken we gerecycled papier? Wat zijn hernieuwbare ernergie bronnen? Leerligen kunnen in dit boekje lezen over hoe we papier recyclen en leerlingen krijgen tips om zelf te recyclen

- Glas
Wat is glasafval? Hoe gebruiken we gerecycled glas? Wat zijn niet-hernieuwbare energiebronnen? Leerlingen leren wat er gedaan wordt met glasafval en hoe we er voor kunnen zorgen dat we minder glasafval krijgen.

- Energie
Wat is energieverspilling? Hoe gebruiken we energie om elektriciteit te maken? Wat zijn hernieuwbare energiebronnen? In dit boekje wordt duidelijk verteld over wat energie is, hoe we het gebruiken en hoe we door recyclen energie kunnen besparen.

- Metaal
Wat is metaal afval? Hoe gebruiken we gerecycled metaal? Wat zijn niet-hiernieuwbare grondstoffen? Antwoorden op deze vragen en nog meer informatie over het hergebruiken en recyclen van metaal kan gevonden worden in dit boekje.

- Water
Wat is afvalwater? Hoe gebruiken we gerecycled water? Wat zijn hernieuwbare grondstoffen? Leerlingen leren over waar het water dat wij gebruiken vandaan komt en hoe we ervoor kunnen zorgen dat er minder watervervuiling is.

- Voedsel
Wat zijn voedselresten? Hoe wordt compost gemaakt? Wat zijn hernieuwbare grondstoffen? Een boekje vol met informatie over voedsel met als doel leerlingen te leren hoe zij verstandiger kunnen omgaan met voedsel.

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen in groep 4/5 om zélf te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

Info+: gerichte oefening op het gebied van woordenschat
Bij de leesseries van Mijn Eerste Docuboek heeft u ook toegang tot Info+. Dit zijn printbare verwerkingsbladen voor uw leerlingen. Leuke en gerichte oefening op het gebied van woordenschat, mét 1-op-1-antwoordbladen. De verwerking bij een boekje beslaat max. 2 A4.
Een voorbeeld van een werkbladen vindt u rechts, naast de serieafbeelding (uit de serie Het leven van een... van Mijn eerste docuboek).

 
Download uw Info+ materialen
U heeft toegang tot het extra Info+-lesmateriaal bij aanschaf van een serie en/of losse uitgaven. Alle Info+ verwerkingsbladen staan op een aparte pagina. Klik hier, zoek het Info+ bestand wat bij uw serie hoort, download het bestand en u kunt vervolgens de bladen naar keuze printen.
 
 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
MED1759789055662906Plastic - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1739789055662883Papier - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1749789055662890Glas - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1769789055662913Energie - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1779789055662920Metaal - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1789789055662937Water - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1799789055662944Voedsel, milieu - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED11KBBesparen, hergebruiken, recyclen - Mijn eerste docuboek, Info+ kopieerboek€ 9,50

Kerndoelenverantwoording:

37 De leerlingen leren zich te gedragen vanuit respect voor algemeen aanvaarde waarden en normen.
39 De leerlingen leren met zorg om te gaan met het milieu.
44 De leerlingen leren bij producten uit hun eigen omgeving relaties te leggen tussen de werking, de vorm en het materiaalgebruik.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
Mijn eerste docuboekMijn eerste docuboek

lees meer Lees Meer
Adieu Milieu?Adieu Milieu?

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan