GEVOELENS
informatie:
in kleur
geÔllustreerd
hardcover
24 blz.
incl. woordenlijst
 
Gevoelens: blij, bang, boos of verdrietig?
De boeken Gevoelens helpen jonge leerlingen om behulpzaam te zijn met het begrijpen van en omgaan met nieuwe en dikwijls verwarrende situaties en de gevoelens die ze daarbij ervaren.
Door middel van de eenvoudige, geïllustreerde verhaaltjes in deze serie leren jonge kinderen hun gevoelens en emoties te benoemen en te begrijpen.

Elk deel richt zich op een bepaalde emotie en geeft suggesties hoe leerlingen om kunnen gaan met hun gevoelens. Daarnaast krijgen ze ook voorbeelden om anderen te kunnen helpen die hetzelfde voelen.
De boeken worden afgesloten met een pagina voor leerkrachten en ouders met ideeën voor het samen lezen en praten over de betreffende emotie.

Voor welke leerlingen is de leesserie Gevoelens geschikt?
De leesboeken zijn geschikt voor kleuters en leerlingen in groep 3/4. Bij voorkeur om samen te lezen in de klas.

Boos
Kinderen kunnen boos worden wanneer er iets niet ging zoals zij wilden of als er bijvoorbeeld iets van ze wordt afgepakt. Een verhaal over Karin, Tom en Jody en over wat zij deden toen ze boos waren.

Blij
Ben je bij het boodschappen doen je vader of moeder wel eens kwijtgeraakt, en heb je ze toen weer teruggevonden?
Was je verjaardagsfeestje geweldig, of had je een leuk dagje uit? In dit boek lees je over Heleen, Julia en Job, en over toen zij heel blij waren.

Verdrietig
s je lievelingsspeelgoed wel eens stuk gegaan? Ben je wel eens geplaagd of uitgescholden? Zijn andere kinderen wel eens gemeen geweest tegen jou, en mocht je wel eens niet meedoen met een spel? In dit boek lees je over Jeroen, Omar en Anne, en over wat er gebeurde toen zij verdrietig waren.

Bang
Ben jij bang in het donker? Was je bang toen je voor het eerst naar school ging? Ben je wel eens verdwaald? Was je toen bang?
In dit boek lees je over Ben, Marja en Jorg, en wat zij deden toen ze bang waren.

Over Corona leesboeken
De leesserie Gevoelens is een Corona leesserie. Kenmerkend voor deze leesboeken zijn de uiteenlopende (informatieve) onderwerpen. Door de diversiteit is er voor elke leerling wel een geschikt boek. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. 


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
GV1019789055663392Boos€ 13,00
GV1029789055663408Blij€ 13,00
GV1039789055663415Verdrietig€ 13,00
GV1049789055663422Bang€ 13,00
GV100Gevoelens (4-8 jr)€ 46,80

Kerndoelenverantwoording:

0 Leergebiedoverstijgend: Deze uitgave is gericht op het ontwikkelen van algemene vaardigheden. Bij deze uitgave kan het zijn dat er geen specifiek leergebied wordt aangegeven. Deze uitgave is bijvoorbeeld gericht op het zelfbeeld, zintuiglijke en motorische mogelijkheden, omgaan met beperkingen, omgaan met hulpmiddelen of nieuwe media.
4 De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
9 De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
34 De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
BasismappenBasismappen

lees meer Lees Meer
Mijn eerste keerMijn eerste keer

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan