BENNY BLAUW
informatie:
A5
32 blz
kleur
gebonden
kopieerbare werkbladen digitaal downloadbaar (gratis)
 
Informatief lezen en tekst- en woordbegrip voor de middenbouw
Benny met zijn blauwe haren is een eigenwijze jongen die heel nieuwsgierig in de wereld staat. Benny Blauw legt samen met zijn vrienden een reis af door de wereld van ridders, paarden, edelstenen en beleeft een reis door het heelal. Speciaal geschreven voor (plus)kinderen die zich graag verdiepen in informatieve onderwerpen. De verhaalvorm maakt de serie extra aantrekkelijk.

Voor wie is Benny Blauw geschikt?
Benny Blauw is geschikt voor nieuwsgierige leerlingen vanaf groep 4. Kinderen kunnen zichzelf oneindig veel vragen stellen, maar hebben niet altijd een antwoord paraat. Met de Benny Blauw boekjes worden veel zaken kinderlijk eenvoudig verklaard.

De teksten en opdrachten van Benny Blauw passen ook in de nieuwe aanpak van woordenschatonderwijs: PLWL (Pratend en lezend woorden leren) n.a.v. onderzoek van Onderwijs Maak Je Samen en Universiteit Groningen, voortkomend uit inzichten van Isabel Mack e.a.
Geen woorden leren om het woorden leren! Niet losse woorden, maar woorden in een context en zinnen en teksten staan voorop bij Benny Blauw!

Waaruit bestaat Benny Blauw?
Ieder boekje heeft meer dan 30 pagina's aan tekst en informatie, elke pagina is daarbij voorzien van duidelijke afbeeldingen en leuke illustraties. Leerlingen lezen eerst een kort verhaal over Benny en daarna krijgen ze veel uitleg over de genoemde informatieve onderwerpen. Interessante weetjes, raadsels en experimenten maken het lezen en leren uit deze boekjes kinderspel!

Benny Blauw is 4x leesvoer voor jonge ontdekkers. Onder het mom van 'onderzoeken - weten - puzzelen' worden verschillende onderwerpen aangesneden, zoals:

- Boek Edelstenen
Hoe zijn edelstenen ontstaan? Hoe komen edelstenen aan hun kleur? Zouden er in de zee ook edelstenen zijn? En hoe groot zou de grootste edelsteen ter wereld zijn?


- Boek Ridders
Benny wil weten hoe ridders geleefd hebben. Wat moesten ze doen? Hoe werd je een ridder? Waarom zijn er nu geen ridders meer?


- Boek Heelal
Hoeveel sterren zijn er? Hoe is het heelal eigenlijk ontstaan? Welke sterrenbeelden zijn er? En kunnen sterren ook doodgaan?


- Boek Paarden
Wat eten paarden eigenlijk? Hoe lang bestaan paarden al? Wat heb je nodig als je paard gaat rijden? En wat is voltigeren?


Met woordbetekenissen en woordenlijsten!
Onderaan een bladzijde waar een moeilijk woord in de tekst staat, worden woorden uitgelegd. Ook aan het eind van ieder boek zijn woordenlijsten van het boek opgenomen (vakwoorden en algemene woorden), zo wordt het werken met deze boeken ook werken aan woordenschat! Op schoolsupport.nl/weblinks staan per leesboek nuttige woordenschatoefeningen zoals puzzels!

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
BEN019789086643189Benny Blauw en de Edelstenen€ 9,95
BEN029789086643196Benny Blauw en het Heelal€ 9,95
BEN039789086643202Benny Blauw en de Ridders€ 9,95
BEN049789086643219Benny Blauw en de Paarden€ 9,95
SNSBEN0A0Benny Blauw Leesserie 1 (4 d.)€ 39,80

Kerndoelenverantwoording:

4 De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
9 De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
12 De leerlingen verwerven een adequate woordenschat en strategieŽn voor het begrijpen van voor hen onbekende woorden. Onder ‘woordenschat’ vallen ook begrippen die het leerlingen mogelijk maken over taal te denken en te spreken.
Recensies
Gemiddelde beoordeling van onze klanten :
De serie voor passend onderwijs begaafde leerlingen!
Pauline Groeneveld / Talentbegeleider i.o. / Ruimte
Benny Blauw serie is wat (hoog)begaafde kinderen willen!! Echt een must voor kinderen die al veel weten en daardoor het (beginnen met leren) lezen minder leuk vinden. Leuke illustraties die niet alle geheimen prijsgeven, zodat kinderen aangespoord worden om het boek echt te lezen!!

 

Anderen bekeken ook:
ZinderZinder

lees meer Lees Meer
QUIZ IT! JuniorQUIZ IT! Junior

lees meer Lees Meer
De Jonge OnderzoekerDe Jonge Onderzoeker

lees meer Lees Meer
Lees & weet meerLees & weet meer

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan